Leergang Actuarieel Tester

 

De digitalisering gaat steeds sneller. Bij verzekeraars en pensioenfondsen bestaat een groeiende behoefte aan specialisten die werkzaam zijn op het scheidsvlak tussen actuariaat en ICT. Als actuarieel tester bent u dé spil tussen de ICT-afdeling en de business en kunt u als geen ander de vertaalslag van systeemeisen naar consequenties in de actuariële werkprocessen en vice versa maken. Een actuarieel tester is verantwoordelijk voor het beoordelen en toetsen van actuariële processen in de systemen op juistheid en volledigheid.

 

Inhoud van de leergang

Tijdens de leergang leert u het speelveld kennen en bent u na afronding van de opleiding in staat verzekeringsprocessen en actuariële toepassingen functioneel te beschrijven en hoe deze vervolgens voor ICT- doeleinden verder ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast bent u in staat een actieve rol tijdens het implementatieproces te vervullen met betrekking tot de opzet en ontwikkeling van de testprocedure en testsets en functioneert u als intermediair tussen de gebruikersorganisatie en ICT.

 

Meer informatie

De leergang Actuarieel tester is alleen in company te volgen. In overleg is een traject op maat mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met Harmen van der Panne.