Doelgroep
Korte beschrijving:

Actuarieel professionals die niet eerder met de software ‘R’ hebben gewerkt.

 

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt een tweede begeleider ingezet, zodat elke deelnemer voldoende persoonlijke begeleiding krijgt bij het gebruik van het programma R.

 

Doel                                

Het software pakket R wordt wereldwijd ingezet in data analyse voor business en in kwantitatieve opleidingen (Statistiek, Wiskunde, Econometrie en Actuariaat) naast, of in combinatie met, andere pakketten zoals Excel, Matlab of SAS. 

 

U krijgt een introductie in het statistisch software pakket R. Via voorbeelden worden de basisfuncties van het pakket uitgelegd, welke zijn gelinkt aan actuariële en statistische berekeningen en analyses voor leven- en schade-actuariaat.

 

Programma

U oefent de volgende elementen van het programma R:

 

  • R universum
  • Object types en syntax
  • Data import en export
  • Data structures en data wrangling
  • Plots
  • Functies

 

Tijdens het webinar worden breaks van 10 minuten ingelast. Per break is er ruimte voor individuele ondersteuning. De andere cursisten werken tijdens de break aan een interactieve oefening (in RStudio Cloud).

 

Voorbereiding voor deelnemers

U krijgt voor aanvang van het webinar een weblink toegestuurd om in te loggen op RStudio Cloud. In deze omgeving staan lesmateriaal en opdrachten voor u klaar.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 13.30 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 13.15 uur. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Spreker

Prof. dr. Katrien Antonio is hoogleraar actuariaat aan de KU Leuven en associate professor aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie

Agenda item:PE-bijeenkomst: Webinar Werkt u al met R?