Workshop Scenariodenken - navigeren en anticiperen in een complexe wereld

Datum
10-12-2019
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd: 09.00 - 12.00 uur | Geaccrediteerd voor 3 PE-punten | Prijs Euro 369Informatie
Doelgroep

Deze workshop is ontwikkeld voor actuarieel en financieel professionals werkzaam voor verzekeraars en/of pensioenfondsen en senior-medewerkers van bestuursbureaus, pensioenuitvoerders, toezichthouders, brancheorganisaties en sociale partners.

 

Doel   

Denken in scenario’s is een vorm van vooruit denken: welke belemmeringen kunnen zich op mijn pad voordoen en hoe kan ik daarop reageren? Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in de onderliggende trends die maatschappelijke en economische gebeurtenissen in onze wereld bepalen. Aan de hand van deze trends worden drie mogelijke mondiale scenario’s, met een tijdhorizon van twintig jaar, gepresenteerd en worden de effecten van ieder van deze scenario’s besproken.

 

De focus tijdens de workshop is gericht op de effecten die voor de sector het meest van belang zijn. Na het volgen van deze workshop bent u toegerust om onverwachte gebeurtenissen in perspectief te plaatsen, de gevolgen ervan te overzien en uw beslissingen beter te onderbouwen.

 

Programma

08.30u         Ontvangst

09.00u         - Setting the scene: naar een bruikbaar denkraam

                   - Wat zijn de vijf onderliggende trends die onze wereld beïnvloeden?

                   - Drie mondiale scenario’s

 

10.30u         Pauze

 

10.45u         - Workshop Scenariodenken

                   - Wat zijn de effecten van de scenario’s?

                   - Focus op effecten voor de sector

 

12.00u          Samenvatting en afronding

 

Spreker

Sander Boon is politicoloog. Hij is als docent verbonden aan het Actuarieel Instituut en publiceert regelmatig in uiteenlopende media, waaronder Het Financiële Dagblad, de Volkskrant, Trouw, Reformatorisch Dagblad en op internet, over politiek, economie en het monetaire systeem.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie