Overtuigend overtuigen

Datum
16-06-2020
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd 09.00 - 14.45 uur | Aangevraagd voor 5 PE punten | Prijs Euro 645,-Informatie
Doel

Door het volgen van de twee workshops ontwikkelt u uw overtuigingskracht en uw overtuigingsvaardigheden. U bent zich beter bewust van de wijze waarop u anderen kunt beïnvloeden en overtuigen en weet daarbij de juiste methodiek toe te passen.

 

Workshop 1: Omdenken in overtuigingskracht

 

Een presentatie of pitch tijdens een vergadering of in een persoonlijk gesprek: het komt regelmatig voor dat u anderen wilt overtuigen van uw boodschap of mening. Overtuigen begint voor velen met de juiste argumenten, maar eigenlijk begint het daarvoor al: gelooft u in uw eigen verhaal? En welk effect heeft dat op de boodschap op de boodschap die u wilt overbrengen?

Tijdens deze workshop leert u ‘omdenken’, waarmee u blokkades bij uzelf slecht en doelgerichter en succesvoller wordt op de momenten dat u anderen wilt overtuigen zonder dat u uw morele standaard uit het oog verliest.

Deze workshop wordt verzorgd door Marike van den Heuvel, consultant learning & development, onder andere werkzaam voor de Baak en Boertien Vergouwen Overduin.

 

Workshop 2: Overtuigen door framing

 

Uw woordkeuze heeft impact op uw overtuigingskracht. Door juist voor het ene woord en niet voor het andere te kiezen, creëert u een bepaald beeld bij de ontvanger. Of u dit nu bewust of onbewust doet, u geeft toon en sfeer aan uw verhaal en u kunt dit in uw voordeel gebruiken om uw boodschap te versterken. In de politiek wordt dit veel gebruikt. Zo spreekt de ene partij bijvoorbeeld van de “Sleepwet”, terwijl anderen het hebben over ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.’

Tijdens deze workshop wordt u bewust van gebruikte frames en hoe u ‘framing’ in uw voordeel kunt inzetten. Voor uzelf, voor een project of voor de organisatie waar u voor werkt.

Deze workshop wordt verzorgd door Dirk van Dorsselaer, trainer bij het Nederlands Debat Instituut.

 

Programma

 

08.30 uur               Ontvangst

09.00 uur               Workshopronde 1

11.30 uur               Pauze

12.00 uur               Workshopronde 2

14.30 uur               Afsluiting               

 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie