Masterclass adviseren met de juiste verwachtingen

Datum
07-05-2020
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd: 09.15 - 17.30 uur | Aangevraagd voor 6 PE punten | Prijs Euro 749,-Informatie
Wordt een ‘trusted advisor’

The gentle art of helping

 

Na inschrijving ontvangt u de benodigde boeken ‘Humble Inquiry’ (2013) van Edgar Schein en 'Sense of Serving’ (2016) van Meindert Flikkema.

 

Doelgroep

Actuarieel analisten en actuarissen AG.

Deze Masterclass is ook interessant voor accountants, (internal) auditors en andere professionals in de financiële sector.

 

Doel

Waarom wordt advies met regelmaat niet overgenomen? Komt dat omdat het niet appelleert aan de kern van het vraagstuk van uw managementboard of van uw klant? Tijdens deze Masterclass leert u door de juiste vragen te stellen en actief te luisteren zowel de informatie boven tafel te krijgen die u nodig heeft om een advies samen te stellen als op welke wijze u kunt bouwen aan de vertrouwensrelatie (trusted advisor).

Of u nu leidinggevende, specialist of adviseur bent: uw advies moet voor de ontvanger van waarde zijn. De trainingsmethode ‘The gentle art of helping’ is daarbij een waardevol instrument voor elke professional die anderen adviseert. De complexiteit van het adviseren van klanten of collega's leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden (ver)kennen.

De Masterclass, waarin gebruik wordt gemaakt van de laatste academische inzichten, is afgestemd op het werkveld van financiële en actuariële professionals. Om direct uw adviesvaardigheden te trainen wordt u gevraagd een praktijkcasus (zoals een adviesopdracht of beleidsvoorstel) vooraf in te brengen.

 

Programma

09.15  Welkom en kennismaking

09.45  Verkennen van de dilemma’s

10.30  The gentle art of helping: een meervoudige academische verkenning

12.30  Lunch

13.30  The gentle art of helping: dilemma’s uitwerken en oefenen

17.30  Afsluiting en borrel

 

Docent

De masterclass wordt verzorgd door dr. Meindert Flikkema (econometrist aan de Vrije Universiteit, winnaar van de Van der Duijn-Schouten onderwijsprijs van de VU in 2015) en door drs. Laura Grob, oprichter van Mindfull Matters.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie