Financiële bubbels in perspectief

Datum
19-05-2020
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd 9.00 - 12.30 uur | Aangevraagd voor 3 PE punten | Prijs Euro 369,-Informatie
Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor actuarissen en actuarieel analisten.

 

Doel

Hoe en waaraan zijn nieuwe financiële trends en/of bubbels te herkennen? Tijdens deze bijeenkomst wordt uitvoerig ingegaan op de psychologie achter financiële bubbelvorming en het verschil in financiële bubbels in heden en verleden.

 

Programma

Door een toename van geld van beleggers in een stijgende markt enerzijds en het toegenomen aanbod van goederen en/of diensten door ondernemers anderzijds, ontstaat bij iedere bubbel een omslagpunt waarbij de rationele verhouding tussen vraag en aanbod verdwijnt. Als reactie hierop ontstaat de vlucht uit de bubbel, met als gevolg het ineen klappen ervan.

 

Om nieuwe trends en/of bubbels te herkennen, is het raadzaam de ontwikkelingen in de Eurodollar- en repomarkt op de voet te blijven volgen. Daar bevindt zich immers de informatie die kan wijzen op zowel een opkomst als neergang van andere belangrijke markten in de wereld. In deze bijeenkomst gaat Sander Boon in op het ontstaan en de evolutie van de Eurodollar en de repomarkt.

 

08.30u

Ontvangst

 

09.00u
  • Wat is een financiële bubbel, hoe ontstaat het en hoe herkent u financiële trends die tot een bubbel kunnen leiden?
  • De psychologie achter het ontstaan van financiële bubbels

 

10.30u 

Pauze

 

10.45u
  • Eurodollar- en repomarkt ontwikkelingen: welke parameters moet u begrijpen en volgen?
  • Wat kunt u met dit inzicht in uw dagelijkse praktijk (discussie)?

 

12.30u

Einde bijeenkomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spreker

Sander Boon is politicoloog. Na zijn studie politicologie werkte Sander bij politieke denktanks en specialiseerde hij zich in de instabiele interactie tussen publiek geld (centrale banken) en private krediet creatie. In 2003 was hij medeoprichter van een denktank ter bevordering van economische vrijheid en een solide monetair systeem. 
 
Sander publiceert regelmatig in binnen- en buitenland in uiteenlopende media over politiek, economie en het monetaire systeem, waaronder Het Financieel Dagblad, de Volkskrant, Trouw, Reformatorisch Dagblad en op internet. Naast zijn werkzaamheden geeft hij regelmatig marktcommentaar en lezingen. 

 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie