Blockchain, zoveel meer dan Bitcoin

Datum
02-04-2020
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd 09.30 - 14.00 uur | Aangevraagd voor 4 PE punten | Prijs EUR 499,-Informatie
Doelgroep

Actuarissen, actuarieel analisten, risk managers en financieel professionals die geïnteresseerd zijn in Blockchain.

 

Doel

Deze pre-masterclass vormt een goede voorbereiding op de Masterclasses DataScience die 14 mei starten, maar kan ook heel goed los gevolgd worden.

 

Hoe werken Blockchain en andere gedistribueerde databases en wat betekenen begrippen als nodes, smart contracts, hashes, mining, consensusmechanismen, tokenization en oracles nu eigenlijk precies? Aan de hand van verschillende use cases, waaronder een concrete FinTech-case, gaat u de discussie aan om te komen tot specifieke use cases die toepasbaar kunnen zijn in de verzekeringswereld.

 

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

Bitcoin is de belangrijkste toepassing van Blockchain en vanuit dat perspectief lijkt de invloed op processen binnen en tussen organisaties beperkt. Als echter verder dan cryptovaluta als betaalmiddel wordt gekeken, ontstaat een veel groter toepassingsgebied waaronder het verifiëren van transacties in databases, interne beheersing, verslaggeving, toezicht, audit, stroomlijning van processen en het vereenvoudigen van waardeketens.

 

09:00 – 09:30         Ontvangst

09:30 – 11:00         Blockchain en Triple-entry accounting

11:00 – 11:15         Pauze 

11:15 – 12:30         Blockchain en Bitcoin

12:30 – 12.45         Lunch

12:45 – 13:30         Ethereum, Hyperledger en toepassingen in FinTech

 

Spreker

Prof. dr. Eddy Vaassen RA is hoogleraar Accountancy aan Tilburg University en is tevens verbonden aan de Erasmus Universiteit, BDO en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS).

 

Wilt u zich na deze masterclass verder verdiepen in DataScience? Neem dan deel aan de masterclasses DataSciences: Zes masterclasses op 3 collegedagen, voor €2949 en 18 PE-punten.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie