Webinar Turbulentie in financiële markten

Datum
27-03-2020
Locatie
Webinar
Omschrijving

Tijd 9.30 - 10.30 uur | Aangevraagd voor 1 PE-punt | Prijs Euro 79Informatie
Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor actuarissen, actuarieel analisten, beleggers en financieel adviseurs.

 

Doel                                       

In dit webinar van een uur wordt de impact van de huidige Covid-19 pandemie op de financiële markten besproken. U leert patronen herkennen in oorzaken van het ontstaan en uiteenspatten van financiële bubbels. Dit helpt u bij het uitwerken van scenario’s.

 

Spat de financiële bubbel nu definitief uiteen?

Op 12 maart 2020 bleek dat de markt voor Amerikaanse Treasuries (de benchmark risk free rate) illiquide was geworden. Hierdoor ontstond onzekerheid over de pricing van assets en derivaten. Dit is voor het financieel systeem een gevaarlijke ontwikkeling, vooral omdat het sinds de jaren negentig in toenemende mate is gebaseerd op het (her)financieren van leningen en schulden. Tijdens dit webinar gaat Sander Boon hier, en op de ontwikkelingen in de Eurodollar- en repomarkt, in.

Wat is naar aanleiding van de Covid-19 pandemie de reactie op de financiële markten en welke (psychologische) processen spelen hier een rol? Welke vergelijkingen kunnen we trekken met eerdere financiële bubbelvorming?

 

Inloggen webinar

U ontvangt een aantal dagen voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom te gebruiken en het Webinar te kunnen volgen.

 

Het webinar begint om 09.30 uur, zorg ervoor dat u op tijd bent ingelogd. Dat kan al vanaf 08.30 uur.

 

Spreker

Sander Boon is politicoloog en publiceert regelmatig in uiteenlopende media over politiek, economie en het monetaire systeem. Naast zijn werkzaamheden geeft hij regelmatig online marktcommentaar en lezingen. 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie