Escaperoom Klimaatrisico

Datum
09-11-2020
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd 14.30 - 18.00 uur | Geaccrediteerd voor 3 PE-punten | Prijs Euro 369Informatie
Doelgroep

De workshop is bedoeld voor actuarieel professionals en vermogensbeheerders bij pensioenfondsen die betrokken zijn bij het vaststellen van de schadelast veroorzaakt door klimaatinvloeden.

 

Doel

Na deze bijeenkomst bent u in staat om in teamverband en onder tijdsdruk een financieel gezonde respons met behoud van winstmarge te ontwikkelen en de impact van klimaatverschijnselen op te verwachten rendement te berekenen.

 

Welk klimaatscenario opent de escaperoom?

Hoe bereid je je als langetermijnbelegger voor op 

veranderingen in het klimaat? Deze vraag staat hoog op de agenda van pensioenfondsen en hun adviseurs. Speel in onze uitdagende escaperoom verschillende scenario’s en bepaal of er een eenduidig antwoord op die vraag te vinden is!

Niet alle voorgelegde dilemma’s leiden binnen de tijd naar de uitgang van de escaperoom. In hoeverre moeten ALM-modellen rekening houden met klimaatrisico's? Moet beleid gericht zijn op het vermijden van risico's of het identificeren van kansen? Of is juist het bijdragen aan oplossingen in deze context de belangrijkste taak? En welke (financiële) instanties moet je volgen om over de juiste informatie te beschikken?

 

Programma

14.00 uur      ontvangst

14.30 uur      inleiding klimaatrisico’s voor beleggingsspecialisten

15.30 uur      escaperoom: doorloop verschillende scenario’s en ga op zoek naar de uitgang

17.30 uur      opsomming van de verschillende uitkomsten; scenariokeuze

18.00 uur      afsluiting en borrel

 

Trainers

De sessie wordt begeleid door Reinout van Tuyll MSc CFA CAIA (expert op het gebied vermogensbeheer en ALM) en Agnes Joseph MSc AAG (actuaris, data scientist en ALM adviseur). Beiden zijn werkzaam voor Achmea.

 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie