Webinar Reserving Analytics

Datum
08-06-2020
Locatie
Webinar
Omschrijving

Tijd: 15.00 tot 17.00 uur | Aangevraagd voor 2 PE-punten | Prijs Euro 149Informatie
Doelgroep

Actuarieel professionals

 

Doel

Tijdens dit webinar krijgt u inzicht in recente ontwikkelingen rond micro-level reserveren. U leert inzien wat de voor- en nadelen zijn van reserveren aan de hand van data, geaggregeerd in een driehoek, dan wel micro-level data. Katrien Antonio bespreekt de sterke en zwakke punten van diverse recente micro-level technieken en laat zien hoe u kunt afwegen welke techniek passend is voor uw portefeuille.

 

Programma

15.00 – 15.10u

Probleemstelling en motivatie, schadedriehoeken en granulaire (i.e. micro-level) data over de afwikkeling van schades.

 

15.10 – 15.50u

Micro-level model voor het voorspellen van het aantal na-meldingen (i.e. IBNR-schades), calibratie en evaluatie, gebruik covariaten; kritische bespreking van diverse technieken (voor- en nadelen)

 

15.50 – 16.00u  Pauze

 

16.00 – 16.50u       

Micro-level model voor het voorspellen van de verdere afwikkeling van een schade (i.e. RBNS-schade); kritische bespreking van diverse machine learning technieken (voor- en nadelen).

 

16.50 – 17.00u

Wrap-up

 

Spreker

Prof. dr. Katrien Antonio is hoogleraar actuariaat aan de KU Leuven en associate professor aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 15.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 14.45 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie