Webinar voor certificeerders: backtesting en ervaringssterfte

Datum
02-07-2020
Locatie
Webinar
Omschrijving

Tijd: 16.00 tot 17.00 uur | Aangevraagd 1 PE-punt | Prijs Euro 89Informatie
Doelgroep

Certificerend actuarissen.

 

Doel

Tijdens de webinar gaat u in discussie met de andere deelnemers over het toepassen van de leidraad Backtesten Ervaringssterfte.

 

Leidraad Koninklijk Actuarieel Genootschap

28 mei 2020 publiceerde het AG de leidraad Backtesten Ervaringssterfte. In deze leidraad worden onder meer vuistregels gepresenteerd voor het uitvoeren van backtesting.

Tijdens de webinar lichten Wichert Hoekert en Martin Wouda de inhoud en achtergrond van de leidraad toe, waarna u met elkaar in gesprek gaat over de gevolgen daarvan voor de certificeringspraktijk. Hoe beoordeelt u als certificerend actuaris de toegepaste ervaringssterfte? Gaat u door de gepubliceerde leidraad anders kijken naar backtesting?

 

Breakout rooms

Na een algemene inleiding wordt in verschillende break out rooms gediscussieerd over de leidraad en de gevolgen ervan voor de certificeerders. Bijvoorbeeld over hoe te handelen wanneer een fonds geen backtesting heeft toegepast. Per break-out room wordt vervolgens plenaire een terugkoppeling gegeven tijdens de afronding.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 16.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 15.45 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Sprekers

Wichert Hoekert MSc AAG (Willis Towers Watson) en Martin Wouda MSc AAG (Milliman) zijn beiden certificerend actuaris.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie