Webinar Ethiek in het actuariaat tijdens de coronacrisis

Datum
09-10-2020
Locatie
Omschrijving

Tijd: 9.30 tot 11.30 uur | Aangevraagd voor 2 PE-punt | Prijs Euro 149Informatie
Doelgroep

U bent als actuarieel professional werkzaam in de verzekeringsbranche en u wilt grip krijgen op ethische dilemma’s die spelen in uw werk of bij uw werkgever.

 

Doel

Tijdens dit webinar komen ethische dilemma’s aan bod die tijdens de coronacrisis naar voren komen in uw werk of bij uw werkgever.

 

Programma

De coronacrisis heeft wereldwijd de grootste economische en maatschappelijke schok in decennia teweeggebracht. Terwijl we steeds meer grip krijgen op deze crisis laait de discussie over ethiek in het bedrijfsleven in alle hevigheid op. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheid in zorgberoepen of de rechtvaardiging van het opgeven van privacy voor een hogere effectiviteit van de zogenaamde corona-app. De vraag is of er daadwerkelijk een ommekeer komt in het denken over de verantwoordelijkheden van bedrijven en professionals? Of komt - zodra de economie weer op gang gaat komen - van dergelijke morele ambities niet veel terecht?

 

Dr. Raymond Zaal bespreekt waarom ethische issues door de coronacrisis (versneld) actueel zijn geworden en of deze een veranderd perspectief op het ethisch handelen binnen het actuariaat tot gevolg zullen hebben.

 

Tijdens het laatste deel van het webinar gaat u in break-out rooms aan de slag met ethische dilemma’s, afkomstig uit uw werkveld. U verkent de verschillende standpunten en wordt uitgedaagd om uw ethisch bewustzijn te vergroten.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 9.30 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 9.15 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Spreker

Dr. Raymond Zaal MBA was tijdens het AG Najaarscongres 2019 één van de sprekers. Hij is o.a. hoogleraar in Financial Ethics aan de Rijksuniversiteit Groningen, is als onderzoeker verbonden aan Nyenrode Business University en runt een research en consultancy bedrijf.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie