Webinar Basel IV werpt zijn schaduw vooruit: wat betekent dat voor verzekeraars?

Datum
15-10-2020
Locatie
Webinar
Omschrijving

Tijd: 15.00 tot 17.00 uur | Aangevraagd voor 2 PE-punten | Prijs Euro 149Informatie
Doelgroep

Doelgroep

Dit webinar is van meerwaarde voor actuarieel en financieel professionals werkzaam bij of voor verzekeraars, die zich met strategische kapitaalvraagstukken, modellering en het risicomanagement bezighouden.

 

Doel

Tijdens het webinar blikken we vooruit op de bekrachtiging van Basel IV, omdat verzekeraars hun regelgeving spiegelen aan die van de banksector. Het lijkt misschien allemaal nog ver weg, maar een goede voorbereiding vraagt tijd en biedt straks een concurrentievoordeel.  

 

Na afloop van dit webinar weet u waar het accent op gelegd wordt in de regelgeving onder Basel IV en kunt u de gevolgen van een potentiele Solvency II aanpassingen voor uw eigen organisatie in beeld brengen.

 

Programma

Het gebruik van interne modellen voor het berekenen van het kapitaalbeslag voor banken gaat vanaf 2022 behoorlijk veranderen. Behalve dat het consequenties heeft voor de modellen, heeft dit ook effect op de wijze waarop u als verzekeraar de Solvency II risico’s reguleert.

Onder leiding van dr. Gerrit Jan van den Brink discussieert u over de nieuwe regelgeving aan de hand van de volgende vragen:

  • Welke problemen worden in Basel IV geadresseerd?
  • Wat wordt bepalend voor het gebruik van interne modellen?
  • Welke consequenties heeft Basel IV op het kapitaalbeslag?
  • Wat zijn de gevolgen voor Solvency II (zowel voor het kapitaalbeslag als voor het management van risico’s)?
  • Hoe bereidt de verzekeringsmaatschappij zich het beste voor op de gevolgen van de nieuwe regelgeving?

 

Inloggen voor het Webinar

Het webinar begint om 15.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 14.45 uur. U ontvangt een dag voor het webinar via een e-mail uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Spreker

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA is Chief Financial & Risk Officer der Standard Life Assurance Ltd in Frankfurt am Main en verbonden aan de Goethe Business School (Frankfurt University), de Frankfurt School for Finance and Management en Nyenrode Business Universiteit. Hij houdt zich vooral bezig met risico’s bij banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie