Webinar Blockchain, zoveel meer dan Bitcoin

Datum
08-02-2021
Locatie
Online
Omschrijving

Tijd: 12.00 tot 13.00 uur | Geaccrediteerd voor 1 PE-punt | Pijs Euro 99Informatie
Doelgroep

Actuarieel professionals, risk managers en financiële professionals die geïnteresseerd zijn in Blockchain.

 

Doel                                       

Dit webinar biedt een bird’s-eye view op de werking van Blockchain en andere gedistribueerde databases. Prof. dr. Eddy Vaassen verzorgt dit webinar en maakt hierbij een selectie uit Blockchain en Bitcoin gerelateerde begrippen zoals nodes, smart contracts, hashes, mining, consensusmechanismen, tokenization en oracles. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden krijgt u inzicht in mogelijke toepassingen in de verzekeringswereld.

 

Blockchain, zoveel meer dan Bitcoin

Bitcoin is de belangrijkste toepassing van Blockchain en vanuit dat perspectief lijkt de invloed op processen binnen en tussen organisaties beperkt. Als echter verder dan cryptovaluta als betaalmiddel wordt gekeken, ontstaat een veel groter toepassingsgebied waaronder het verifiëren van transacties in databases, interne beheersing, verslaggeving, toezicht, audit, stroomlijning van processen en het vereenvoudigen van waardeketens.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 12.00 uur. We verzoeken u op tijd in te loggen. dat kan al vanaf 11.45 uur. U ontvangt een aantal dagen voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom.

 

Spreker

Prof. dr. Eddy Vaassen RA is hoogleraar Accountancy aan Tilburg University en is tevens verbonden aan de Erasmus Universiteit en BDO.

 

Masterclasses DataScience

Dit webinar vormt een goede voorbereiding op de Masterclasses DataScience, die wij aanbieden i.s.m. Tilburg University. De masterclasses staan gepland in april, mei, juni en juli.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie