Webinar Introductie in de Crypto economie

Datum
09-02-2021
Locatie
Online
Omschrijving

Tijd: 13.00 tot 14.45 uur | Aangevraagd voor 2 PE-punten | Prijs Euro 169Informatie
Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor actuarissen, actuarieel analisten, beleggers en financieel adviseurs.

 

Introductie bijeenkomst 

Tijdens dit webinar wordt de opkomst van het ecosysteem van blockchain en Bitcoin behandeld. Het is het ‘Wilde Westen van finance’ en heeft ook al een naam gekregen: Decentralized Finance (DeFi). DeFi is vergelijkbaar met de groei van het geldwezen in het Europa van 1450 tot 1600, de opkomst van de nieuwe economie die werd gedragen door geldhandel en wisselbrieven. Door de vrijheid en de mogelijkheden die het bood genereerde het voor handelaren en consumenten een enorme bloei van de economie.

 

Doel                                

Na het volgen van dit webinar kunt u verbanden leggen en overeenkomsten en verschillen verklaren tussen de opkomst van verschillende ‘nieuwe economieën’ door de tijd heen. Daarnaast krijgt u inzicht in wat DeFi betekent en kunt verschillende scenario’s voor de wereldeconomie benoemen in het licht van huidige mondiale economische ontwikkelingen.

 

De wereldeconomie beschouwd

De opkomst van DeFi doet denken aan het ontstaan van de belangrijke offshore eurodollar geldmarkt, in London City vanaf 1955. Ook toen was sprake van een snelle ontwikkeling van een nieuwe markt. Het voltrok zich eerst onder de radar van toezichthouders. Pas toen zij de markt in het vizier kregen, bleek die al dermate te zijn verweven met mondiaal opererende banken, dat ze besloten de markt dan maar te omarmen.

 

Als we dat verloop nu eens als een matrix over de crypto economie heen leggen. Wat zegt dat dan over de toekomst van DeFi? Wat gebeurt er in London City na de Brexit? Hoe ontwikkelt de wereldeconomie zich de komende jaren? Gaan we richting deflatie, hyperinflatie of stagflatie? Wie heeft er nog kansen in die economie? Hoe stellen overheden zich op, gaan ze de techniek van virtuele munten omarmen, kopiëren of juist tegenwerken? Welk effect zal vergrijzing hebben op DeFi en wat is de rol die de ‘Millenials’ en ‘Generatie Z’ voor zich gaan opeisen? Betreden zij bij een stagnerende ‘oude’ economie andere paden, in de richting van een ‘nieuwe’ economie die voor hen wel kansen biedt?

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 13.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan vanaf 12.45 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Spreker

Sander Boon is politicoloog, publiceert o.a. in Follow the Money en geeft regelmatig lezingen over politiek, economie en het monetaire systeem.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie