Webinarreeks Hands-on Machine Learning met R (blok 3)

Datum
27-01-2022
Locatie
Online
Omschrijving

Data: 27 januari en 3 februari | Tijd: 9.30 tot 12.30 uur | Aangevraagd voor 6 PE-punten | Prijs Euro 798Informatie
Doelgroep

Actuarieel professionals die zich willen verdiepen in machine learning technieken binnen het actuariaat. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt een tweede academisch begeleider ingezet bij het uitwerken van de opdrachten.

 

Doel  

Tijdens 6 online workshops, waarbij er voor de interactieve opdrachten gebruik gemaakt wordt van RStudio Cloud, vergroot u uw kennis en vaardigheid in R, de basisprincipes van statistical en machine learning, tree-based machine learning en het gebruik van neurale netwerken bij het modelleren van risico’s. De online workshops worden in het Nederlands verzorgd.

 

Voor het goed doorlopen van de workshops is enige kennis en beheersing van het softwarepakket R vereist.

 

Keuze workshops

De workshops zijn opvolgend in kennis en vaardigheid. Hier vindt u informatie over de gehele webinarreeks. Beheerst u de basis van machine learning, regressiemodellen en tree-based learning al? Start dan met dit blok over neurale netwerken.

 

Individuele begeleiding
Tijdens de workshops werkt u aan opdrachten in R. Via break-out rooms is individuele ondersteuning mogelijk. Via RStudio Cloud kunt u eenvoudig werken binnen een leeromgeving die is opgezet door de docent en alle nodige data en pakketten al vooraf voor u heeft klaargezet.

 

Blok 3
Neurale netwerken (deel 1: 27-01-2022, 09.30 – 12.30 uur)

  • Toolbox
  • Fundamentals van neurale netwerken: concepten, model building en training in {keras}
  • Een eerste Artificial Neural Network
  • Interpretation tools
  • Auto encoders

 

Neurale netwerken (deel 2: 03-02-2022, 09.30 – 12.30 uur)

  • Convolutional neural networks: layers, evaluatie en interpretatie
  • Claim frequentie gemodelleerd met een ANN
  • CANNs: Combined Actuarial Neural Networks

 

Voorbereiding voor deelnemers

Voor aanvang van de workshop(s) maakt u een account aan op RStudio Cloud of test u uw eigen lokale installatie van R met de docent. In deze omgeving staan lesmateriaal en opdrachten voor u klaar.

 

Inloggen voor het Webinar

Het webinar begint om 9.30 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 9.15 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Spreker

Prof. dr. Katrien Antonio is hoogleraar actuariaat aan de KU Leuven en associate professor aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie

Informatie Covid-19 beleid