De werking van virusmodellen (online)

Datum
29-06-2021
Locatie
Omschrijving

Data: dinsdag 29 juni en 6 juli | Tijd: 9.30 tot 12.30 uur | Aangevraagd voor 6 PE-punten | Prijs Euro 749Informatie
Doelgroep

Actuarieel en kwantitatief onderlegde professionals die zich willen verdiepen in de werking van virusmodellen.

 

Doel                                

Na deze bijeenkomst bent u in staat om virusmodellen te begrijpen, er zelf één te ontwikkelen op basis van het Markov principe en scenario’s te berekenen. Basiskennis van statistiek is een pré. Voor het tweede dagdeel is er een huiswerkopdracht.

 

Programma

Eerste dagdeel: hoe worden virussen gemodelleerd?

 

Tijdens het eerste dagdeel wordt ingegaan op virusmodellen die internationaal worden gebruikt en waarvan documentatie beschikbaar is. Diverse begrippen worden behandeld, zoals het reproductiegetal, het besmettingsproces, de diverse stadia waarin groepen kunnen verkeren (gezond, besmet, ziek, hersteld, immuun, overleden) en (groeps)immuniteit. Ook komen de Markov eigenschappen van de virusmodellen aan de orde en krijgt u een introductie als voorbereiding op de huiswerkopdracht.

 

Tweede dagdeel: het toepassen van een aantal scenario’s met een Markov model.

 

Introductie en eigenschappen van individuele modellen, zoals asymmetrische besmetting en de modellering hiervan, kalibratie van de modellering, voorspelling van ziekenhuis- en IC-opnames en de uitwerking van vaccinatie strategieën. Ook worden de resultaten van de huiswerkopdracht met u besproken.

 

Inloggen voor het Webinar

Het webinar begint om 9.30 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 9.15 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Sprekers

Drs. Kees van Heugten AAG CERA en drs. Rob Smit.

 

Begin 2020 startten zij, samen met drs. Servaas Houben AAG FIA CFA FRM, Crown Actuaries om, op basis van virusmodellen, de pandemie beter te begrijpen vanuit een modelmatig perspectief. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in twee modellen waarmee scenario’s doorgerekend kunnen worden. Er zijn inmiddels diverse artikelen gepubliceerd in de actuariële vakbladen, kranten en het verzekeringsarchief en op de website www.crownactuaries.eu worden onderzoeksresultaten gepubliceerd.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie