Webinar Productontwikkeling binnen een ESG-context: bent u klaar voor "groene business"?

Datum
28-06-2022
Locatie
Online
Omschrijving

Tijd 13.00 - 16.30 uur | Aangevraagd voor 3 PE-punten | Prijs Euro 349Informatie
Doelgroep

(Actuariële) professionals die binnen het levensverzekerings-, ziektekosten- en schadeverzekeringsbedrijf verantwoordelijk zijn voor productontwikkeling.

 

Doel

Tijdens dit webinar wordt aan de hand van het businessmodel van levens-, schade- en ziektekostenverzekeraars, gekeken waar verzekeraars zelf actie moeten ondernemen of invloed kunnen hebben op verantwoordelijk beleggen en het handelen van de partners in de keten. Dr. Gerrit Jan van den Brink RA verzorgt in deze workshop een paar korte inleidingen en gaat hij met deelnemers aan de slag om verdere uitwerking te geven aan ESG-gerelateerde vragen.

 

Programma

De webinar begint met een korte inleiding over ESG, waarbij de SFDR, de EU-Taxonomy, de VN Sustainable Development Goals en het idee van “Do not significantly harm-factoren”, worden behandeld. Tevens worden de volgende twee vragen besproken:

 

 1. Hoe ziet het ecosysteem van een verzekeraar eruit?
 2. Hoe werkt het businessmodel van een verzekeraar?

 

Tijdens de workshop wordt in kleinere groepjes gekeken naar:

 1. De impact van ESG op het businessmodel van een verzekeraar.
 2. Mogelijkheden om door juiste acties zich van de concurrentie te onderscheiden en waarde te creëren.

 

De resultaten uit beide workshops worden plenair besproken, waarbij ook oog is voor de nodige acties die nodig zijn om de ideeën te implementeren.

Tijdens de workshop wordt concreet ingegaan op de volgende punten:

 1. Implementatie:
  • korte beschrijving van de implementatietrajecten;
  • welke open vragen rondom implementatie bestaan nog?
 2. Interne effecten:
  • potentiële veranderingen in de solvabiliteitseisen;
  • toekomstige ESG-regelgeving;
  • toekomstige belastingwetgeving;
  • veranderingen in het risicoprofiel van de verzekeraars.

 

De resultaten van deze workshop worden eveneens plenair besproken, waarna het geheel wordt afgerond met een outlook over de komende ESG-agenda (Publicaties van EU-Regelgeving, Regelgeving van toezichthouders, etc.) en samenvatting.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 13.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 12.45 uur. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro, is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken om het webinar te kunnen volgen. 

 

Spreker

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA (Risk Sigma GmbH) is werkzaam als adviseur op het gebied van strategie, risicomanagement en compliance. Daarnaast is hij lector aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie