R voor actuariële professionals

Datum
08-12-2022
Locatie
Online
Omschrijving

Tijd 9.00 - 13.00 uur | Aangevraagd voor 3 PE-punten | Prijs Euro 369Informatie
Doelgroep

Actuarissen, analisten, modelbouwers en modelvalidatoren, werkzaam bij verzekeraars, pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en consultants.

 

Doel                                

Als je niet weet waar je moet beginnen, kan R overweldigend zijn. Hoe anders is R dan Excel? Wat is een goede manier om te programmeren? Welke packages moet ik leren? Tijdens deze webinar krijgt u antwoord op deze vragen en zet u een eerste stap in het zelfstandig programmeren in R.

 

Programma

R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is één van de meest gebruikte wetenschappelijke statistiekpakketten van dit moment en is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het grote voordeel van R is het objectgeoriënteerde karakter, waardoor het vrij eenvoudig is uit te breiden met packages.

 

Actuariële toepassingen zijn tegenwoordig veeleisende berekeningen en R is bij uitstek de programmeertaal om dit mogelijk te maken. Tijdens dit webinar vertelt Paul van Leeuwen over de mogelijkheden van R en komen de volgende thema’s daarbij aan bod:

 

1. R en RStudio

2. Data importeren

3. Variabelen maken

4. Visualisaties

5. Functies maken

6. Oefeningen voor in de praktijk

 

Spreker

Paul van Leeuwen MSc is docent wiskunde en statistiek bij Wageningen University & Research (WUR).

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint donderdag 8 december 2022 om 09.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 08.45 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie

Coronamaatregelen