Basiscursus Python voor actuarieel professionals

Datum
20-01-2023
Locatie
Online
Omschrijving

Informatie
Basiscursus Python voor actuarieel professionals

 

Aangevraagd voor 5 PE-punten Data Science | Euro 675

 

Doelgroep

U bent werkzaam op een actuariële afdeling of bent zelf actuaris. De cursus start op beginnersniveau en is daarmee laagdrempelig. 

 

Python: voor efficiënte, gestructureerde en reproduceerbare data analyses.

 

Doel

Python, een zogenaamde ‘general purpose’ programmeertaal, is uitermate geschikt voor actuarieel professionals die zich met data-analyse bezig houden. Python wordt binnen het data science domein veel gebruikt, zowel voor data manipulatie als voor het ontwikkelen van machine learning algoritmes.

 

Tijdens de basiscursus gaat u aan de slag met een aantal essentiële Python basistechnieken om professionele data-analyses uit te voeren. Er wordt o.a. praktisch gekeken naar het inlezen, wegschrijven, bewerken en visualiseren van data. Hierbij maakt u gebruik van Anaconda en Jupyter Notebook. Deze tools maken het eenvoudiger om data-analyses inzichtelijk te maken, op te slaan, te delen en te reproduceren.

 

Deze workshop start zo dicht mogelijk bij uw kennis- en ervaringsniveau over Python. Hiertoe ontvangt u na inschrijving een korte vragenlijst.

 

De volgende onderwerpen worden in ieder geval behandeld en geoefend binnen de actuariële context:

 

  • Standaard data types: integer, float;
  • Data container types: list, dict;
  • Statements: for loop, if statement;
  • Input & output: lezen/schrijven vanuit files, lezen/schrijven vanuit een database;
  • Datamanipulatie & visualisatie: exploreren, analyseren en visualiseren van data m.b.v. populaire Python bibliotheken.

 

Programma

09.45u          Inloggen is mogelijk

 

10.00           Deel 1 van de workshop

 

12.30           Lunch

 

13.00           Deel 2 van de workshop

 

14.30           Pauze

 

14.45           Deel 3 van de workshop

 

16.00           Einde workshop

 

Laptop voorbereiden

U ontvangt bij de bevestigings e-mail een instructie voor het dowloaden van Anaconda. Controleer of regel alvast dat u dit mag installeren, of gebruik een privé laptop of desktop.

Op een later te bepalen datum organiseren we een online moment voor ondersteuning bij installatie. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar wietske.methorst@ag-ai.nl

 

Inloggen voor de online basiscursus

De online basiscursus start om 10.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 9.45 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen.

 

Docent

Pieter Marres MSc AAG helpt als zelfstandig data scientist bedrijven om betere besluiten te nemen met data en digitale processen, met behoud van de menselijke maat. Daarnaast verzorgt hij trainingen in programmeren in Python. Afgelopen zomer schreef hij in De Actuaris een artikel over de risico's en kansen van crypto's.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie