Webinar Risk management - Key Risk Indicator

Datum
18-05-2018
Locatie
Webinar
Omschrijving

Tijd: 15.00-16.30 uur | Geaccrediteerd voor 2 vakinhoudelijke PE-punten | Prijs EUR 199.Informatie
Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor actuarissen die hun kennis op het gebied van operationele en business risico’s willen verdiepen. De Webinar vorm is gekozen, om actuarissen in het buitenland de gelegenheid te geven deel te nemen.

 

Programma

Risicomanagement speelt een belangrijke rol. Door Solvency II heeft het risicomanagement een significante invloed op het kapitaalbeslag binnen een verzekeringsmaatschappij. Daarbij spelen naast de verzekeringstechnische risico’s ook beleggingsrisico’s en operationele risico’s een belangrijke rol. In pillar II komen andere risico’s zoals het strategische risico aan de orde.

Solvency II stimuleert een silo-georiënteerde aanpak per risicocategorie. De dagelijkse praktijk laat echter zien, dat een holistische aanpak steeds belangrijker wordt.

 

Met deze webinar die 90 minuten duurt, kan iedereen kennis maken met de instrumenten die voor het beheersen van operationele en business risico’s worden ingezet.

 

De volgende thema’s komen aan de orde:

Key-Risk-indicators

-Definitie en eigenschappen

-Proces

-Link met control assessments

-How to start
 

Docent

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA is Chief Financial & Risk Officer der Standard Life Assurance Ltd in Frankfurt am Main en verbonden aan de universiteit van Frankfurt, de Goethe Business School, de Frankfurt School for Finance and Management en Nyenrode Business Universiteit. Hij houdt zich vooral bezig met risico's bij banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie