Creatief denken, toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken (generiek)

Datum
01-10-2018
Locatie
Omschrijving

Tijd: 09.00 - 17.00 uur | Geaccrediteerd voor 7 generieke PE-punten | Prijs EUR 815. Indien u zich inschrijft vóór 3 september, betaalt u EUR 715.Informatie
Doelgroep

Actuarissen en actuarieel analisten.

 

Achteraf lijken creatieve ideeën vaak logisch en zijn mensen verbaasd dat ze niet eerder zijn bedacht! (John Cliteur)

 

Doel

Tijdens deze bijeenkomst leert u aan de hand van een aantal methoden en technieken ‘platgetreden’ paden te verlaten en wordt de individuele creativiteit verhoogd. De technieken die daarbij gebruikt worden helpen bij het oplossen van problemen en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Het uiteindelijke doel van de training is analytische- en creatieve vaardigheden zodanig te gebruiken dat ze elkaar aanvullen en versterken.

 

Hoe dan?

Deelnemers leren hoe ze snel de denkkracht van een groep kunnen bundelen en alle logische oplossingen kunnen verzamelen. Hierbij maken ze onder meer kennis met de techniek Brainwriting. Verder krijgen deelnemers een aantal technieken aangereikt die blokkades doorbreken en aanzetten tot creatief denken. Hierdoor zijn ze in staat om op een serieuze, structurele manier op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

 

Achteraf zijn alle ideeën logisch! Bij het creatief denken wordt in eerste instantie het oordeel uitgesteld. In de convergerende fase van het creatief proces komt het oordeel terug en wordt het ‘kaf van het koren’ gescheiden.

 

Deelnemers krijgen gereedschappen aangereikt om de geleerde technieken daadwerkelijk zelf in de praktijk toe te passen. Daarnaast leren zij hoe ze, zonder zelf een afbreukrisico te lopen, anderen kunnen betrekken bij en kunnen begeleiden in een creatief traject.

 

Deelname aan de workshop is geen garantie dat de beste oplossing wordt gevonden, maar wel dat er creatieve oplossingen worden gegenereerd die deelnemers nooit hadden verzonnen als zij alleen logisch zouden denken....

 

Meer over de trainer

John Cliteur is auteur van de boeken 'Breinwijzer' en 'Leer leren' en is trainer/eigenaar van Purple Monkey Breinonderwijs, dat hij in het jaar 2000 heeft opgericht. Purple Monkey leert mensen de aanwezige hersencapaciteit ten volle te benutten. John is getraind door de internationale specialisten op verschillende vakgebieden van het Breinonderwijs zoals Sean Adam, Tony Buzan, Edward de Bono en Steven Covey. John Cliteur is gelicenseerd trainer van het Alphalearning Institute, dat onder leiding staat van de wereldrecordhouder snellezen, Sean Adam.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie