Workshop Performing and interpreting Data Analytics

Datum
11-12-2018
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd: 09.30 - 12.30 uur | Aangevraagd voor 3 generieke PE-punten | Prijs Euro 370. Indien u zich inschrijft vóór 13 november betaalt u Euro 310.Informatie
Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor actuarieel professionals, die hun kennis over het interpreteren van data willen vergroten.

 

Doel

Tijdens deze workshop krijgt u een inkijk in de ontwikkelingen in het land van Data Analyse en Machine Learning en hoe modellen en algoritmes steeds belangrijker worden in het bepalen van strategische en operationele besluiten. Daarnaast krijgt u inzicht en ervaart u de verschillende valkuilen bij het interpreteren van analyse output.

 

Workshop

Data Analyse en Machine Learning zijn belangrijke topics op de management agenda en worden steeds meer ingezet voor belangrijke beslissingen. Denk niet alleen aan hoe Siri al je vragen weet te beantwoorden, maar ook alle automatisering die plaats vindt in de operationele processen in een bedrijf: welke klant gaan we wel/niet in ons klantenbestand toelaten op basis van zijn risico’s, wat is het beste moment om te communiceren met een klant en hoeveel wil ik maximaal uitgeven aan een klant gegeven zijn toekomstige verwachtte waarde voor het bedrijf?

 

Bij het nemen van al deze beslissingen, spelen modellen en algoritmes een belangrijke rol. Tegelijkertijd kan er heel veel mis gaan in de interpretatie van een model of zelfs het simpele resultaat van een data analyse. Zowel bij de maker (analist) als de gebruiker (beslisnemer).

 

Met de workshop Performing and interpreting Data Analytics willen we drie leerdoelen behalen:

  1. Het kennen van de ontwikkelingen in het land van Data Analyse / Machine Learning en weten hoe modellen en algoritmes steeds belangrijker worden in het bepalen van strategische en operationele besluiten.
  2. Een overzicht kennen van de verschillende valkuilen bij het interpreteren van analyse output.
  3. Hands-on ervaren van deze valkuilen door een interactieve workshop waarin het interpreteren van analyseresultaten centraal staat.

 

Spreker

Ilya Petoukhov is als Principal Data Analytics werkzaam bij MIcompany en specialist in het combineren van analytische en technische kennis met de benodigde pragmatiek, business sense en overtuigingskracht om zo tot impact vanuit data te komen.