De volgende financiële crisis in zicht

Datum
03-06-2019
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd: 09.00 - 13.00 uur | Aangevraagd voor 4 PE-punten | Prijs: Euro 480, indien u zich inschrijft vóór 6 mei 2019 betaalt u Euro 415.Informatie
Doelgroep

Actuarissen, actuarieel analisten, controllers, accountants, investor relations professionals en beleggers.

 

Doel

Door het bestuderen van verschillende soorten financiële crises leert u de kenmerken van een volgende crisis te herkennen en weet u welke fouten er in het verleden zijn gemaakt. Tevens leert u over de rol van de verschillende partijen die bij een financiële crisis betrokken zijn.

 

Programma

Toonaangevende economen waarschuwen voor een nieuwe financiële crisis. Maar hoe gaat die zich manifesteren en wat zijn de gevolgen voor financiële instellingen en dienstverleners? Wat hebben de Grote Depressie, de stagflatie in de jaren ’70, de Japanse lost decade en de laatste crisis met elkaar gemeen? Welke lessen zijn te trekken uit de honderden financiële crises die hebben plaatsgevonden in de afgelopen eeuwen? Welke rol hebben overheden, centrale banken en toezichthouders gespeeld? En (hoe) kunnen financiële instellingen en het bedrijfsleven zich wapenen tegen de volgende financiële crisis? Of kan dat niet?

 

Aan bod komen de volgende onderwerpen:

 

  • Overzicht van type financiële crises (schuld, inflatie, banken, wisselkoers, mondiaal).
  • Lessons learned?
  • Rol van overheden, centrale banken en toezichthouders.
  • Psychologie van markten in crisissituaties. 
  • Hedging strategieën voor pensioenfondsen en verzekeraars. Hoe ziet de volgende crisis eruit?   

 

Spreker

Dr. Ronald Bosman is onafhankelijk consultant en trainer, gespecialiseerd in scenario-analyse en behavioral risk management. Daarnaast is hij parttime verbonden aan de VU School of Finance & Risk Management.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie