Machine learning en toepassingen voor zorgverzekeraars

Datum
24-09-2019
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd: 15.00 - 18.30 uur | Aangevraagd voor 3 PE punten | Prijs: Euro 369Informatie
Machine learning, een introductie voor actuarieel professionals

 

“Kunstmatige intelligentie is als elektriciteit. Net zoals elektriciteit vrijwel elke industrie in de vorige eeuw heeft getransformeerd, zal kunstmatige intelligentie vrijwel elke industrie in de huidige eeuw transformeren.” (Andrew Ng, Stanford AI professor)

 

Kunstmatige intelligentie is een breed vakgebied. Het deelgebied van machine learning ligt echter dicht aan tegen technieken waar actuarissen al decennialang gebruik van maken. Tijdens deze sessie introduceert Sjors Altemühl (AAG, MSc.) een aantal machine learning technieken en nodigt hij de deelnemers uit te brainstormen over hoe machine learning een bijdrage kan leveren binnen het bestaande zorglandschap.

 

Doelgroep

Actuarissen en actuarieel analisten werkzaam als consultant of binnen de zorg met affiniteit met of interesse in machine learning.

 

Doel                                       

Na afloop van de bijeenkomst:

 

  • Heeft u kennis van de meest toegankelijke machine learning technieken voor zorgverzekeraars
  • Kunt u bepalen wanneer inzet van machine learning wel en niet meerwaarde heeft t.o.v. meer traditionele actuariële technieken
  • Bent u in staat om de discussie over de inzet van machine learning binnen uw eigen organisatie zowel op inhoud als op vorm goed te begeleiden

 

Programma

Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst wordt op een conceptuele manier de werking van een aantal ‘tree-based’ machine learning technieken behandeld (o.a. CART, random forest en gradient boosting). Ook komen de voor- en nadelen van machine learning t.o.v. traditionele statistische en actuariële technieken ruimschoots aan bod. Het doel is om de mystiek rondom het thema weg te nemen en te begrijpen wanneer machine learning waarde kan toevoegen en wanneer vooral ook niet.

 

In het tweede interactieve deel van de bijeenkomst gaat u dieper in op de toepassingen van machine learning bij de zorgverzekeraar. De inzichten uit het eerste onderdeel van de bijeenkomst worden gecombineerd met kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

 

14.30 uur                Ontvangst

15.00 uur                De werking van ‘tree-based’ machine learning technieken

16.30 uur                Pauze met een snack

16.45 uur                Toepassingen van machine learning bij de zorgverzekeraar

18.30 uur                Afronding

 

Spreker

Sjors Altemühl AAG MSc is consultant bij Milliman en gespecialiseerd in de toepassing van machine learning bij zorgverzekeraars.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie