Masterclass Blockchain, the actuarial use

Datum
28-10-2019
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Data: 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november, 2, 9 en 16 december | Tijd: 14.30 - 17.45 uur | Aangevraagd voor 24 PE-punten | Prijs EUR 2649Informatie
Doelgroep

Bedoeld voor actuarissen, actuarieel analisten, risk managers en financieel professionals die geïnteresseerd zijn in Blockchain. Voor deze masterclass hanteren wij een maximum van 15 deelnemers.

 

Doel                                       

Welke technieken en formules worden in Blockchain gebruikt en wat is uw rol als (actuarieel) professional? Welke toepassingen worden al gebruikt in de pensioen- en verzekeringsindustrie? Deze masterclass gaat, naast een introductie in Blockchain, dieper in op zowel de theoretische basis als de praktische toepassingen. U ontwikkelt in een aantal workshops uw eigen Blockchain toepassing en presenteert dit aan een panel van beslissers uit de financiële sector.

 

Blockchain wordt, na Internet, gezien als de meest innovatieve ontwikkeling van onze tijd. Zoals Internet een revolutie teweegbracht op het gebied van informatiedeling, zo doet Blockchain dit met het maatschappelijk vertrouwen. Inmiddels hebben velen een beeld bij wat Blockchain inhoudt, maar hoe ziet het er nu echt uit onder de motorkap? En, welke mogelijkheid en kansen biedt het voor actuarieel professionals en risk managers.

 

Ontwerp uw eigen Blockchain

De nieuwe Masterclass Blockchain, the actuarial use, is uitgebreid met 3 workshops waarin u uw eigen Blockchain prototype bouwt en presenteert. Zo kunt u de theorie gelijk toepassen op een probleem- of vraagstelling vanuit uw dagelijks werk. Zo levert de masterclass u niet alleen kennis op, maar ook een prototype wat u kunt gaan gebruiken (of verder kunt ontwikkelen).

 

Programma 2019-2020 (onder voorbehoud)

 

28-10

1

De basis van Blockchain: Introductie op de techniek achter het buzz-woord

4-11

2

Blockchain: Deep Dive, onder de motorkap van Blockchain

11-11

3

Insurtech deel 1

Welke toepassingen zijn er bij verzekeraars en pensioenfondsen?

18-11

4

Insurtech deel 2

In deze workshop worden verschillende cases behandeld

25-11

5

Praktische toepassingen van Blockchain deel 1

U krijgt de ingrediënten toegereikt om een succesvolle prototype Blockchain te ontwerpen.

2-12

6

Praktische toepassingen van Blockchain deel 2

U ontwikkelt uw prototype verder met behulp van de docenten

9-12

7

Hoe presenteer je een nieuw Blockchainontwerp, intern en/of voor een opdrachtgever? U krijgt een korte training in het pitchen van uw prototype

16-12

8

Afronding van de masterclass: Dragons Den in aanwezigheid van opdrachtgevers/werkgevers

 

Docenten

 

  • Mohamed Lechkar AAG
  • Christiaan Mulder AAG

 

Mohamed Lechkar adviseert vanuit zijn eigen bedrijf Risk&Capital financiële instellingen over InsurTech/FinTech toepassingen. Hij heeft in het verleden o.a. gewerkt bij DNB en Oliver Wyman.

 

Christiaan Mulder is consultant bij Milliman.

 

Voertaal

 

De voertaal is Nederlands.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie