Basiscursus Python voor actuarieel professionals

Datum
31-10-2019
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd: 13.00 - 16.30 uur | Aangevraagd voor 3 PE-punten | Prijs: Euro 479Informatie
Doelgroep

U bent werkzaam op een actuariële afdeling of bent zelf actuaris. De cursus start op beginnersniveau en is daarmee laagdrempelig. In het voorjaar van 2020 volgt een meerdaagse verdiepingscursus Python.

 

Doel

Python is op dit moment wereldwijd één van de meest gebruikte programmeertalen en is uitermate geschikt voor actuarieel professionals die zich met data-analyse bezig houden.

 

Tijdens deze basiscursus, gaat u aan de slag met een aantal essentiële Python basistechnieken om professionele data-analyses uit te voeren. Er wordt o.a. praktisch gekeken naar het inlezen, wegschrijven, bewerken en visualiseren van data. Hierbij maakt u gebruik van Jupyter Notebook. Deze tool maakt het makkelijker om data-analyses inzichtelijk te maken, op te slaan, te delen en te reproduceren.

 

Als u zich inschrijft voor deze bijeenkomst, dan is het noodzakelijk dat u over een laptop beschikt waarop Jupyter notebook en Anaconda zijn geïnstalleerd:

https://jupyter.org/install

 

Na deze bijeenkomst kunt u:

 

•        dataframes, series en lists en als types getallen (floats, int) en tekst in Python gebruiken;

•        statements schrijven;

•        data inlezen vanuit verschillende bronnen (tijdens deze introductiecursus ligt de nadruk                        op csv, txt en Excel);

•        verschillende data typen analyseren en bewerken met de pandas package;

•        informatieve data analyse visualisaties maken met Python.

 

Programma

Python is een zogenaamde ‘general purpose’ programmeertaal. Het wordt gebruikt voor het schrijven van software in de meest uiteenlopende toepassingsdomeinen. Python is momenteel de standaardtaal binnen het data science domein en wordt veel gebruikt voor het ontwerpen van algoritmes voor machine learning.

 

12.30  Ontvangst met lunch

13.00  Deel 1 van de workshop

14.30  pauze

14.45  Deel 2 van de workshop

16.30  afsluitende borrel

 

Docenten

Ir. Jürgen Tas is als Lead Consultant werkzaam bij Viqtor Davis en is expert in de toepassingsmogelijkheden van Python.

 

Derk Frijmersum MSc. AAG is als data scientist en data engineer werkzaam bij Ilionx. Derk zal tijdens de workshop de toepassingsmogelijkheden van Python binnen het actuariaat benadrukken.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie