Workshop Innovatie

Datum
07-11-2019
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd: 09.30 - 16.30 uur | Aangevraagd voor 6 PE-punten | Prijs Euro 749, indien u zich inschrijft vóór 24 oktober 2019, betaalt u Euro 674Informatie
Iedereen kan (en moet?) innoveren. Een beetje lef is gewenst!

Dat uw business model moet blijven aansluiten op de sterk veranderende omgeving waarin u als verzekeraar of financieel dienstverlener werkt, weet u wel. Maar wat heeft u nodig om  - in soms korte tijd - producten en diensten te innoveren zodat u uw klanten nog beter van dienst kunt zijn?

 

Tijdens de workshop wordt u langs een aantal belangrijke theoretische modellen, tools en tips geleid die helpen om uzelf en het bedrijf waarvoor u werkt innovatiever te maken. U leert buiten de kaders te denken met als resultaat nieuwe producten, diensten en concepten die direct in de praktijk inzetbaar zijn.

 

Innoveren? Hoe dan?

Innovatie is nu belangrijker dan ooit te voren. Veranderende klantbehoefte en technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en u moet steeds beoordelen of deze ontwikkelingen ook echt bijdragen aan het oplossen van het probleem van uw klant. Het is dan ook een grote misvatting dat innovatie alleen voorbestemd is voor de creatieveling. Achter deze oude gedachtegang kunt u zich niet meer verstoppen. Innovatie is namelijk van iedereen. Dus ook van u!

 

Doelgroep

Als u werkzaam bent bij een verzekeraar, bank of pensioenfonds/-uitvoerder en betrokken bij of verantwoordelijk bent voor een innovatieproject, dan helpt deze dag u en uw project verder op weg. Bent u zelf een actuarieel professional en wilt u ook een collega van een ander specialisme meenemen? Dat kan juist bij deze workshop!

 

Doel                                       

De workshop is zeer interactief. Na het toelichten van het theoretisch kader gaat u met behulp van casuïstiek zelf aan de slag met innovatie. Hiervoor worden ‘klantprobleemstellingen’ van de deelnemers ingezet. Aan het eind van de workshop bent u in staat de tools in de praktijk toe te passen en kunt u collega's inspireren met uw kennis over innovatie in de nieuwe wereld.

 

E-book bij deelname
Over innovatie is veel gepubliceerd. Als deelnemer krijgt u het e-book `De Lean Startup` van Eric Ries mee naar huis. Na afloop van de Innovatiedag vormt dit boek echt een aanvulling op wat u heeft geleerd! Een 'must read' naslagwerk.

 

Programma

 

09.00 uur     Ontvangst met koffie en thee

 

09.30 uur     Start van de workshop.

 

  • Welkom en voorstelrondje
  • Drivers voor verandering
  • Voorbeelden uit de markt
  • Uitleg “business model innovatie”

 

11.00 uur      Pauze

 

11.15 uur      Vervolg

 

  • Theoretisch kader: wat moet u weten, hoe zet u het in?
  • Toepassen van het theoretisch kader op ingebrachte casus: Oefenen met innovatie!

 

13.00 uur      Lunchpauze

 

13.30 uur      Vervolg van de workshop: oefenen met innovatie!

 

15.45 uur      Wrap-up

 

16.15 uur      Borrel

 

Spreker

Robert Witteveen heeft bij diverse corporate financiële dienstverleners op het grensvlak van marketing en verkoop gewerkt. In de laatste jaren heeft hij zijn werkveld verlegd naar innovatie. Hij is mede-initiatiefnemer geweest van de innovatiebeweging binnen VIVAT en hun innovatiecentrum VINCE. In 2019 heeft Robert de overstap gemaakt naar het zelfstandig ondernemerschap en is hij het innovatiebureau We-InvenT gestart. Het bureau heeft tot doel om bedrijven te helpen zichzelf opnieuw uit te vinden.

 

Meer weten?

Het is mogelijk om vooraf en zonder verdere verplichtingen een gesprek te hebben met Robert. Stuur een e-mail aan Harmen van der Panne: harmen.vanderpanne@ag-ai.nl.