De No-deal Brexit in de economische context van nu

Datum
24-09-2019
Locatie
Johan de Witt huis (Utrecht)
Omschrijving

Tijd 08.45 - 12.00 uur | Aangevraagd voor 3 PE-punten | Prijs Euro 185Informatie
Deal or no deal?

Is een harde Brexit op 31 oktober onafwendbaar? De Britse regering heeft enkele miljarden gereserveerd om de gevolgen van een vertrek uit de EU zonder akkoord tenminste gedeeltelijk te compenseren en de Britse premier Boris Johnson lijkt een (nipte) meerderheid te krijgen voor een snel vertrek uit de Europese Unie.

 

Ondertussen vertroebelen mondiale gebeurtenissen - zoals de zich ontwikkelende handels- en valutaoorlog tussen de Verenigde Staten en China, de crisis in Argentinië en de politieke situatie in Italië - de effecten van een No-deal Brexit. Voor bedrijven die actief zijn binnen of vanuit Groot-Brittannië. Al deze gebeurtenissen hebben nu al hun weerslag op de internationale financiële markten.

 

In deze interactieve bijeenkomst staan de No-deal Brexit en de actuele mondiale economische ontwikkelingen en de impact ervan op uw business centraal.

 

Doelgroep

U bent werkzaam bij of voor een verzekeraar en wilt de bredere economische context kunnen verklaren en de kennis kunnen gebruiken bij het nemen van bedrijfseconomische besluiten.

 

Programma

08.15 uur

Brexit-ontbijt

 

08.45

De Brexit en andere ontwikkelingen op mondiaal niveau: de impact op de financiële markt en op uw business; Is er inmiddels voldoende Clearingcapaciteit opgebouwd?

 

De Brexit heeft nu al gevolgen: Wat kunnen we leren van de primaire industrie zoals de auto industrie? Hoe gaan zij nu al om met de veranderingen in het economisch en goederenverkeer met Groot-Brittannië? Wat zijn de secondaire gevolgen voor beleggingsportefeuilles? Zijn er directe gevolgen voor de new business van verzekeraars? Welke opportuniteiten kunnen hieruit worden afgeleid? Welke kansen biedt Brexit voor de verzekeringssector?

 

Wat zijn de gevolgen voor de Britse economie en wat kan het effect zijn op de samenwerking met en tussen Europese lidstaten?  

 

10.30u

Pauze

 

10.45u

Casestudy:

 

The UK P&I Club, één van de leidende aanbieders van P&I-verzekeringen en andere diensten voor de internationale scheepvaartindustrie, heeft met toestemming van de Nederlandse toezichthouder een dochteronderneming (subsidiary) in Rotterdam geopend. Hun werkzaamheden aan leden en andere opdrachtgevers kunnen hierdoor probleemloos worden voortgezet vanaf het moment dat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.

 

Bestuurders van de UK P&I Club N.V. geven een toelichting op hoe zij verzekeringsvergunning heeft gekregen. Aan bod komen projectaanpak,  risico’s en de gekozen oplossingen. Alle onzekerheden in het proces komen aan de orde.

 

  • Wat zijn de directe consequenties van de Brexit voor een Europese verzekeraar?
  • Hoe is UK P&I Club N.V. met de toezichthouders omgegaan?
  • Waar is UK P&I Club N.V. tegenaan gelopen bij de implementatie van risico-mitigerende maatregelen?
  • Op welke manier beïnvloeden (verschillen in) culturele aspecten de besluiten?
  • Welke aspecten bepalen straks het succes van je nieuwe business model?

 

12.00u

Afronding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprekers

  • Dr. Gerrit Jan van den Brink RA is Chief Risk Officer bij Standard Life International in Dublin/Frankfurt am Main en verbonden aan de universiteit van Frankfurt, de Goethe Business School en Nyenrode Business Universiteit;

 

  • Drs. Paul van den Brom MBA AAG is CFO bij UK P&I Club NV;

 

  • Dr. Ir. René Doff is CRO bij UK P&I Club NV.

 

Paul en René zijn actief betrokken geweest bij het inrichten van een nieuwe UK P&I Club NV.-vestiging in Rotterdam. UK P&I Club NV., een internationale verzekeraar die actief is in de transport- en maritieme sector, was tot 2019 oorspronkelijk alleen in Groot-Brittannië gevestigd.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie