Kring Pensioenen - Moet pensioen met pensioen?

 

 

Toelichting:
 
Soort:
  AG-bijeenkomst
Locatie: 
Startdatum: 30 september 2020  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Moet pensioen met pensioen?

Tijdens deze online bijeenkomst gaan de sprekers in op de toekomst van het nieuwe pensioenstelsel.

 

Roel Mehlkopf (Cardano) gaat in op de toekomst van het tweede pijler pensioen vanuit maatschappelijk perspectief. Wat betekent de maatschappelijke blik op het concept pensioen als een steeds groter deel van de bevolking 65+ is en meer mensen de leeftijd van 100 jaar bereiken. Demografische trends zorgen ervoor dat het concept pensioen wellicht óók met pensioen moet. Of in ieder geval dat het hele concept opnieuw moet worden bezien, om ervoor te zorgen dat miljoenen mensen een actief en bevredigend leven hebben tot op hoge leeftijd. In zijn presentatie maakt hij gebruik van videofragmenten van de nieuwe film van Theo Kocken die in de tweede helft van 2020 verschijnt.

 

Wie zorgt voor brood op de plank?
Frank Janse en Elianne Janssen (beiden KPMG) gaan in op de toekomst van het tweede pijler pensioen vanuit arbeidsvoorwaardelijk perspectief: hoe ziet het pensioen van de toekomst eruit, passend bij maatschappelijke en economische trends; wat is de rol van de werkgever; en wat is er nodig om werknemers meer eigen verantwoordelijkheid te laten nemen? Bij het beantwoorden van deze vragen leggen zij steeds de link tussen hun visie en de afspraken uit het principeakkoord pensioenen.

 

Programma

De bijeenkomst is online via Teams en start om 15.30 uur. Vanaf 15.00 uur is het mogelijk om alvast in te loggen met de link die wordt opgestuurd als u zich heeft ingeschreven.

 

15.30 - 15.35 uur Opening door Pascal Scheenstra (voorzitter Kring Pensioenen)

15.35 - 16.15 uur Presentatie door Roel Mehlkopf

16.15 - 16.55 uur Presentatie door Elianne Janssen en Frank Janse

16.55 - 17.00 uur Afsluiting 

 

 

Sprekers

Dr. Roel Mehlkopf is strategisch adviseur bij Cardano en postdoctoraal onderzoeker bij Tilburg University.

 

Mr. Elianne Janssen PhD is manager Financial Risk Management KPMG Nederland en maakt onderdeel uit van de Pensioenadviespraktijk van KPMG. Naast haar werkzaamheden bij KPMG is Elianne tevens verbonden aan de Universiteit Maastricht waar zij een proefschrift schrijft. Haar onderzoek focust zich op de fiscale maatregelen in de transitiefase van arbeid naar pensioen.

 

Frank Janse MSc is senior manager Financial Risk Management KPMG Nederland en is sinds mei 2019 verbonden aan de pensioenadviespraktijk van KPMG Advisory N.V.

 

PE-punten

De bijeenkomst wordt aangevraagd voor 1 PE-punt.Agenda item: Kring Pensioenen - Moet pensioen met pensioen?
details


Er is 1 agenda document gevonden.