Webinar Data science en het operationaliseren van ethiek

 

 

Toelichting:

Tijd: 9.30 tot 11.30 uur | Aangevraagd voor 2 PE-punten | Prijs Euro 169

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Online
Startdatum: 18 februari 2021  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

U bent als actuarieel of data science professional werkzaam in de financiële sector en u wilt grip krijgen op ethische dilemma’s die spelen bij de inzet van A.I. en data science.

 

Introductie

A.I. en data science modellen worden binnen de financiële sector steeds vaker ingezet. Behalve het gebruik van modellen voor risk management en balanssturing, worden data-driven technieken ingezet voor interactie met klanten (klantacceptatie, personalised pricing en direct targeting).

De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor de risico’s rond dergelijke systemen. Toezichthouders en wetgevers buigen zich over 

mogelijke wetgeving en er is een veelvoud aan ethische richtlijnen uitgegeven, bedoeld om het risico op bijvoorbeeld  discriminatie en ondoorzichtige besluitvorming te minimaliseren.

 

Doel

Voornaamste doel is u een overzicht te bieden van de recente ontwikkelingen op het snijvlak van data science en ethiek. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan de ethisch-theoretische achtergrond, de mechanismen waardoor biases kunnen ontstaan en aan de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving. Bovendien verzorgen we een korte deep dive in de modelmatige aspecten van deze onderwerpen.

 

Na het webinar:

  • bent u in staat de hoofdmechanismen te herkennen waardoor een data science / A.I. applicatie onbedoelde `biases’ kan vertonen;
  • bent u bekend met de ethische principes voor AI en hun achtergrond;
  • heeft u een overzicht van lopende initiatieven (nationaal en internationaal) die pleiten voor regulering/wetgeving op gebied van A.I.;
  • bent u bekend met verschillende manieren waarop `bias’ / unfairness’ gedefinieerd wordt en methodes om deze te meten en te verhelpen/voorkomen.

 

Sprekers

  • Ramon van den Akker (Principal Data Scientist de Volksbank, Associate Professor Tilburg University)
  • Joris Krijger (AI & Ethics Specialist de Volksbank, PhD candidate Erasmus University)

 

Inloggen voor het Webinar

Het webinar begint om 09.30 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 09.15 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

FacturatieAgenda item: Webinar Data science en het operationaliseren van ethiek
details


Er is 1 agenda document gevonden.