Kring Internationaal - 1971: het jaar waarin de wereld ingrijpend en voorgoed veranderde

 

 

Toelichting:

Kringen van het AG organiseren netwerkontmoetingen met als doel de ontwikkeling van de actuariële beroepsuitoefening op deelterreinen te bevorderen. Een kringbijeenkomst is gratis voor leden en introducees en wordt aangevraagd voor minimaal 1 PE-punt.

Soort:
  AG-bijeenkomst
Locatie:Johan de Witt huis (Utrecht)
Startdatum: 12 oktober 2021  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

1971: het jaar waarin de wereld ingrijpend en voorgoed veranderde

In 1971 vond een economische gebeurtenis plaats die een nieuw tijdperk inluidde, een tijdperk met enorme en langdurige gevolgen, zowel economische als niet-economische. 50 Jaar na dato hebben we te maken met vele verschijnselen die aan die gebeurtenis gelinked kunnen worden. Eén daarvan zijn de zeer lage c.q. negatieve rentes op de financiële markten.

 

Tijdens deze presentatie laat Edin Mujagić (econoom en publicist) niet alleen zien hoe de lage rente – en andere zaken – aan 1971 gerelateerd zijn, maar hij zal ook iets zeggen over de toekomst van zaken zoals de inflatie en de rentes. Daarnaast staat hij stil bij één van de jongste woorden in de Nederlandse taal!

 

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel en biedt plaats aan maximaal 30 personen. Bent u lid van Kring Internationaal en woont/werkt u in het buitenland? Dan kunt u virtueel deelnemen aan deze bijeenkomst via MS Teams. Meld u hiervoor aan door een e-mail te sturen aan Pascale Mandjes-Heese. Na inschrijving ontvangt u uiterlijk maandag 11 oktober 2021 de link voor deelname aan de online sessie.

 

Over Edin Mujagić

Edin Mujagic (1977, Bosnië-Herzegovina) is sinds 1992 woonachtig in Nederland en is hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer. Hij heeft macro-economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar hij zich gespecialiseerd heeft in monetaire economie en de centrale banken. Daarnaast schrijft en spreekt hij regelmatig over in landelijke dagbladen en online platformen als FD, Telegraaf, IEX, VEB, Cashcow, BNR en Radio1. Van zijn hand zijn ook boeken verschenen, waaronder '10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt' (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' (2012) en 'Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816' (2016). In de zomer van 2021 is zijn nieuwste boek uitgebracht: ‘Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei’.  

 

Edin is onder meer lid van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen. De leden van de Monetaire Kring komen regelmatig samen om de economische ontwikkelingen te bespreken. 

 

Programma

15.30 - 16.00 uur     Ontvangst

16.00 - 16.05 uur     Opening door Caroline Tuin (voorzitter Kring Internationaal)

16.05 - 17.05 uur     Presentatie door Edin Mujagić (econoom en publicist)

17.05 - 18.00 uur     Afsluiting gevolgd door borrel

 

Locatie

Johan de Witt huis (Utrecht)

 

PE-punten

De bijeenkomst wordt aangevraagd voor 1 PE-punt.

 

Indien coronamaatregelen dat noodzakelijk maken, kan de bijeenkomst worden aangepast.Agenda item: Kring Internationaal - 1971: het jaar waarin de wereld ingrijpend en voorgoed veranderde
details


Er is 1 agenda document gevonden.