Leergang adviseren als tweede beroep
Toelichting:

Data: 6 september (Fysieke kick-off van 9.00 tot 13.00 uur), intake in de ochtend op 4 of 5 oktober en lesdagen op 11 oktober, 8 november, 6 december en 10 januari | Tijd 9.30 - 15.30 uur | Aangevraagd voor 24 PE-punten | Prijs Euro 2.795

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Rijnconsult (Utrecht)
Startdatum: 6 september 2022  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

U heeft een seniorfunctie als manager, directeur of (zelfstandig) adviseur in de financiële sector en u wilt uw adviesvaardigheden verder ontwikkelen.

Als adviseren niet uw hoofdtaak is, maar er wel regelmatig om uw advies wordt gevraagd, dan is deze praktische leergang voor u!

 

Doel

Adviseren is een vak. Het krachtenveld waarbinnen de adviseur opereert, bepaalt de adviesstrategie en het effect van het advies.

 

Uw deelname aan de leergang begint met het afnemen van een online 360 graden feedback onder collega’s en/of een aantal opdrachtgevers. Vervolgens heeft u een persoonlijk intakegesprek met één van onze docenten. Hier wordt een zogenaamde nulmeting gedaan: waar staat u nu als adviseur en waar wilt naar toe?

 

Tijdens de vier cursusdagen, waarin theorie, praktijk en feedback worden ingezet, gaat u aan de slag met de kern van het advies vak. Elke cursusdag wordt afgesloten met het kiezen van een leerdoel waaraan u de tussenliggende weken gaat werken. Elke volgende cursusdag begint met een terugkoppeling daarvan. Na afronding ontvangt u het certificaat ‘Adviesvaardigheden’ van het Actuarieel Instituut en Rijnconsult.

 

Programma

 

Dag 1. Het adviesproces

 1. Vertrouwen creëren bij de opdrachtgever/gesprekspartner
 2. Vraagexploratie: vaststellen van de adviesbehoefte
 3. De verschillende rollen als adviseur
 4. Eigen ervaring inzetten bij het formuleren van advies

 

Dag 2. U als adviseur

 1. Verkennen van eigen adviesstijl
 2. Verkennen van de vijf adviesstijlen (Kilmann)
 3. Omgaan met weerstand
 4. Afnemen van de MBTI test bij uzelf en het gebruik van de MBTI bij uw opdrachtgever.
 5. Opdracht: beschrijven van een praktijksituatie.

 

Dag 3. De opdrachtgever

De krachtenveldanalyse: welke actoren hebben invloed op uw opdrachtgever en op u als adviseur en hoe beïnvloedt u deze actoren effectief?

 

Tijdens deze dag werkt u aan uw persoonlijke praktijkcase waarbij u een krachtenveldanalyse uitvoert (situatie, de persoon achter uw opdrachtgever, de cultuur van de organisatie, de doelen, de vraag ‘achter de vraag’ en de invloed van uw eigen stijl en persoonlijkheid). Vervolgens gaat u met een trainingsacteur de verschillende adviesstijlen oefenen. Wat kunt u toepassen zodat uw advies effectiever wordt? Uiteraard krijgt u feedback van de docent, de acteur en van de andere deelnemers.

 

Dag 4. Integratie

 

 1. Bepalen van perspectieven op veranderen bij uw opdrachtgever en bij uzelf met behulp van het Kleurenmodel van De Caluwé.
 2. Heeft u uw gestelde leerdoelen uit de persoonlijke intake gehaald?
 3. Het pitchen van uzelf als adviseur: laten zien wat u geleerd heeft tijdens deze leergang en wat dit betekent voor uw rol als adviseur.
 4. Actieplan opstellen om de opgedane kennis en vaardigheden blijvend in te zetten in uw adviesrol.

 

Docenten

De docenten die deze interactieve leergang verzorgen hebben ruime ervaring als adviseur en opleider en zijn verbonden aan organisatieadviesbureau Rijnconsult.

 

 • Mr. Pieter Rop, hoofddocent van deze leergang, is senior consultant organisatieontwikkeling en heeft veel ervaring als leiderschapscoach.
 • Rosa Schuurmans MSc is organisatiepsycholoog en werkzaam als leadershipconsultant.
 • Pieter Calis MSc is training & coaching professional.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

FacturatieAgenda item: Leergang adviseren als tweede beroep
details


Er is 1 agenda document gevonden.