Webinar Inflatie: een spook of een fantoompijn?
Toelichting:

Tijd 13.30 - 15.30 uur | Geaccrediteerd voor 2 PE-punten | Prijs Euro 199

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Online
Startdatum: 16 september 2022  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor actuarieel en financieel professionals (o.a. accountants, controllers) die meer grip willen krijgen op de economische situatie en de impact van inflatie binnen de eigen organisatie.

 

Doel

Diffuse beelden zijn nooit goed en vormen geen basis voor robuust beleid. Een duidelijk begrip van wat er aan de hand is, vormt het startpunt van een grondige analyse.

Tijdens dit webinar belichten dr. Ronald Bosman en dr. Gerrit Jan van den Brink RA verschillende theoretische concepten rondom inflatie, duiden zij waarom die verschillen er zijn en wat het effect kan zijn op verzekeraars en pensioenfondsen in Nederland.

 

Programma

Nu de Europese Centrale Bank (ECB) de geldkraan langzaam dicht draait, kunt u zich afvragen of dit genoeg zal zijn om de sterk gestegen inflatie onder controle te krijgen. Welke onzekerheden spelen bij dit beleid een rol? En naar welke factoren moeten we eigenlijk kijken om te bepalen hoe de inflatie zich verder gaat ontwikkelen - zowel op korte als ook op de wat langere termijn.

Het gaat er niet om welke econoom gelijk heeft of niet, het gaat erom beter te begrijpen wat er nu gebeurt:

  1. Welke theoretische concepten hebben economen ontwikkeld om inflatiefenomenen te verklaren?
  2. Hoe passen die concepten op de actuele situatie?
  3. Waarom leidt de massieve geldschepping door de ECB niet direct tot inflatie?
  4. Welke early warning indicators zijn van belang om inflatie te identificeren?
  5. Waarom is inflatie niet voor iedereen gelijk?
  6. Waar treft inflatie verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen?
  7. Wat is verstandig beleid?

 

Het webinar bestaat uit twee delen van elk 45 minuten met een pauze van 15 minuten. U krijgt de ruimte om eigen ideeën en vragen in te brengen. We maken gebruik van verschillende interactieve elementen.

 

Sprekers

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA is Chief Financial & Risk Officer der Standard Life Assurance Ltd in Frankfurt am Main en verbonden aan de universiteit van Frankfurt, Goethe Business School, Frankfurt School for Finance and Management en Nyenrode Business Universiteit.

 

Dr. Ronald Bosman is algemeen econoom en werkt als onafhankelijk consultant en trainer, gespecialiseerd in scenario-analyse en behavioural risk management. Tevens is hij docent bij de opleiding Risk Management for Financial Institutions van de VU School of Business and Economics.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 13.30 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 13.15 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie

 Agenda item: Webinar Inflatie: een spook of een fantoompijn?
details


Er is 1 agenda document gevonden.