Workshop Emoties en risicomanagement
Toelichting:

Tijd 15.00 - 18.00 uur | Geaccrediteerd voor 3 PE-punten | Prijs Euro 295

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Online
Startdatum: 22 mei 2023  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

Actuariële professionals die zowel binnen als buiten de financiële dienstverlening werkzaam zijn.

 

Doel

Wil je meer weten over psychologische valkuilen en hoe je voor jezelf en voor anderen de negatieve effecten hiervan kan beperken in je werk? Dan is deze workshop iets voor jou.

 

Na deze training ken jij de psychologische valkuilen die passen bij jouw werk en je leert slimme manieren om de negatieve effecten ervan te beperken. Je doet niet alleen kennis op over (toegepaste) emotiepsychologie, maar je gaat ook zelf aan de slag met een aantal interessante oefeningen en experimenten.

 

Programma

Onderzoek op het gebied van gedragseconomie – zoals door Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman – laat zien dat mensen verre van rationeel zijn en gedreven worden door zaken als overmoed, emoties, verliesaversie en groepsdenken. Hierdoor kan het gebeuren dat je als expert, al dan niet onbewust, verkeerde inschattingen maakt met alle gevolgen van dien.

 

Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op de rol van emoties bij oordeelvorming en het nemen van financiële beslissingen. Zo komen verschillende emotietheorieën aan bod en wordt gekeken naar de uitkomsten van wetenschappelijke experimenten die relevant zijn voor risicomanagement.

 

Docenten

Dr. Ronald Bosman is econoom en werkt als onafhankelijk consultant en trainer, gespecialiseerd in scenario-analyse en behavioural risk management. Hij is als docent verbonden aan de VU Business School. Kijk voor informatie op LinkedIn.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

Facturatie

 Agenda item: Workshop Emoties en risicomanagement
details


Er is 1 agenda document gevonden.