Inflatie: out of control? - Status quo én vooruitblik
Toelichting:

Tijd 14.00 - 16.00 uur | Aangevraagd voor 2 PE-punten | Prijs Euro 199

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Online
Startdatum: 27 januari 2023  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

Actuarieel en financieel professionals die meer grip willen krijgen op de economische situatie en de impact van inflatie binnen de eigen organisatie.

 

Doel

Vraagt u zich af hoe het kan dat na decennia van lage inflatie we nu ineens te maken hebben met prijsstijgingen in de dubbele cijfers? Krijgen centrale banken de inflatie wel onder controle? En wat zijn de gevolgen van deze turbulente economische ontwikkelingen voor het verzekeringsbedrijf? Een duidelijk begrip van wat er aan de hand is, helpt om een grondige analyse te maken en verstandig beleid te voeren.

Tijdens dit webinar belicht dr. Gerrit Jan van den Brink RA verschillende theoretische concepten rondom inflatie en duid hij de verschillen en het effect op verzekeraars en pensioenfondsen in Nederland. Dit webinar komt regelmatig terug en wordt steeds aangepast aan de meest actuele ontwikkelingen.

 

Programma

Nu de Europese Centrale Bank (ECB) de geldkraan langzaam dicht draait is het de vraag  of dit genoeg zal zijn om de sterk gestegen inflatie onder controle te krijgen. Welke onzekerheden spelen bij dit beleid een rol? En naar welke factoren moeten we eigenlijk kijken om te bepalen hoe de inflatie zich verder gaat ontwikkelen - zowel op korte als ook op langere termijn.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Welke theoretische concepten hebben economen ontwikkeld om inflatiefenomenen te verklaren?
  2. Hoe passen die concepten op de actuele situatie?
  3. Wat is de rol van de enorme geldschepping door centrale banken geweest?
  4. Welke early warning indicators zijn van belang om inflatie te identificeren?
  5. Waarom is inflatie niet voor iedereen gelijk?
  6. Waar treft inflatie verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen?
  7. Welke rol speelt inflatie in de ORSA/ERB?
  8. Wat is verstandig beleid?

 

Het webinar bestaat uit twee delen van elk 45 minuten met een pauze van 15 minuten en biedt ruimte om eigen ideeën en vragen in te brengen.

 

Spreker

Dr. Gerrit Jan van den Brink is directeur/eigenaar van Risk Sigma GmbH, een adviesbureau voor risicomanagement, ESG, AI en data. Daarnaast is hij als universitair docent verbonden aan universiteiten in binnen- en buitenland.

 

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint om 14.00 uur en u kunt vanaf 13.45 uur inloggen. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen. 

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

FacturatieAgenda item: Inflatie: out of control? - Status quo én vooruitblik
details


Er is 1 agenda document gevonden.