Workshop Risicomanagement voor onverwachte risico's: lessen uit de coronacrisis
Toelichting:

Tijd 9.00 - 16.00 uur | Aangevraagd voor 6 PE-punten | Prijs Euro 749

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Johan de Witt huis (Utrecht)
Startdatum: 6 februari 2023  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor actuariële professionals (actuarissen en actuarieel analisten) die, vanuit hun rol als bestuurder, actuariële functiehouder, balansmanagement, second line of als uitvoerder van de berekeningen, betrokken zijn bij risicomanagement, balansmanagement of het ORSA-proces.

 

Doel

Na deze workshop heeft u meer kennis en handvatten om onverwachte risico’s binnen uw organisatie te vertalen naar concrete oplossingsscenario’s die gebruikt kunnen worden in de ORSA of in het algemene risicomanagement.

 

Programma

Tijdens deze workshop krijgt u, op basis van de coronacrisis, nieuwe inzichten in hoe onverwachte risico’s een plaats krijgen in het risicomanagement van uw organisatie. De film wordt als het ware teruggedraaid: de huidige stand van de coronacrisis is bekend, maar hoe keken we daar tegenaan toen de crisis net was uitgebroken in maart 2020, en de jaren daarvoor? Welke relevante elementen bevatte de ORSA over 2019? En welke zaken zijn relevant als gekeken wordt naar de toekomst?

 

Tijdens het programma wordt de coronacrisis vanuit drie perspectieven bekeken:

 

  • Directe verliezen: sterfte, kosten, krediet.
  • Financiële markten: prijsvorming en liquiditeit.
  • Actuariële veronderstellingen: kosten, sterfte, afkoop.

 

De workshop is interactief en uw ervaringen zijn een belangrijk onderdeel. De trainers gaan actief op zoek naar de lessen die u getrokken heeft uit de coronacrisis.

 

Trainers

  • Eva van der Vorst MSc AAG MBA is actuarieel functiehouder van een grote verzekeringsgroep en houdt zich bezig met de ontwikkelingen in de waardering van verzekeringsverplichtingen.

 

  • Pieter Bouwknegt MSc AAG CSFL is deskundig op het gebied van balansmanagement bij een grote levensverzekeraar en heeft veel te maken met beleggingsproblematiek. Daarnaast verzorgt Pieter diverse colleges voor het Actuarieel Instituut en de Universiteit van Amsterdam.

 

  • Wilbert Ouburg MSc AAG FRM is Chief Risk Officer bij een grote levensverzekeraar. Wilbert verzorgt diverse colleges voor het Actuarieel Instituut.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

FacturatieAgenda item: Workshop Risicomanagement voor onverwachte risico's: lessen uit de coronacrisis
details


Er is 1 agenda document gevonden.