Webinar Ethiek: Waarden van de Toekomst: De Moraal van Mens, Machine en Markten
Toelichting:

Tijd 15.00-17.00 uur | Prijs Euro 269 | 2 PE-punten Ethiek

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Online
Startdatum: 26 januari 2023  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

Beleidsmakers, senior management, innovatiemanagers, risicomanagers, data scientists en compliance medewerkers

 

Doel

Deze bijeenkomst onderzoekt de ethische uitgangspunten achter een aantal belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de moderne organisatie. Welke waarden drijven deze ontwikkelingen en hoe verhouden we ons er individueel en als organisatie toe? Inzicht in de morele dynamiek tussen mens, markt en machine (in dit geval refererend aan ons toenemend gebruik van datagedreven systemen) biedt deelnemers een kader om zelf en als organisatie betere keuzes te maken

 

Programma

In deze bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de rol die waarden spelen in de dagelijkse activiteiten van een organisatie. Wat zijn de kernwaarden van organisaties? Hoe geven ze richting aan het handelen? Welke rol speelt de vrije markt of marktwerking in het prioriteren van waarden? Met het beantwoorden van die vragen tekent zich een beeld af van de morele verantwoordelijkheden die organisaties hebben. Waar er ooit een duidelijk beeld was van publieke en private waarden is in de laatste jaren deze grens gaan vervagen. Welke waarden hebben we nodig om een menswaardige toekomst tegemoet te kunnen gaan. En hoe zorgen we dat die waarden een plek krijgen in de toekomst?

 

Spreker

Joris Krijger is PhD Ethics & AI (Philosophy and Law) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast werkt hij als Ethics & AI Officer bij de Volksbank en gastdocent bij verschillende Universiteiten en opleidingen.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

FacturatieAgenda item: Webinar Ethiek: Waarden van de Toekomst: De Moraal van Mens, Machine en Markten
details


Er is 1 agenda document gevonden.