Gebruik van data en statistiek in de sport
Toelichting:

Tijd: 09.30 - 12.30 uur | Geaccrediteerd voor 3 PE-punten | Prijs: Euro 370, indien u zich inschrijft vóór 20 december 2018 betaalt u Euro 310.

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Johan de Witt huis (Utrecht)
Startdatum: 17 januari 2019  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

Actuarieel professionals, risk managers en accountants werkzaam in de verzekeringssector.

 

Doel

Wat zijn de verschillende toepassingen van statistiek en hoe wordt statistiek en datamanagement buiten de verzekeringspraktijk gebruikt. Tijdens deze workshop leert u aan de hand van verschillende cases hoe data, voor verschillende sporten, worden verzameld en geanalyseerd en wordt inzichtelijk welke overeenkomsten sportdata vertoont met de verzekeringspraktijk, zoals sports betting.

 

Programma

Statistiek en data spelen een steeds belangrijkere rol in de sportwereld. Prestatiematrixen worden bijvoorbeeld gebruikt voor selectieprocedures (bijvoorbeeld voor de Olympische Spelen) en data ondersteunt bijvoorbeeld BVO’s (Betaald voetbal organisaties) op het gebied van wedstrijd- , team-,  individuele- en scoutinganalyses.

Tijdens de workshop krijgt u toegang tot een platform waarmee u zelf aan de slag gaat met de data en zo zelf talenten kan scouten. Daarnaast worden een aantal andere cases besproken die laten zien hoe data, in o.a. het allround schaatsen en wielrennen, wordt verzameld en geanalyseerd en hoe dit overeenkomsten vertoond met de verzekeringspraktijk. 

 

Spreker

Bertus Talsma MSc (Ortec Sports) studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en past wiskunde en statistiek toe in de sportwereld. Hij is gepromoveerd met het proefschrift ‘Performance analysis in Elite Sports’. Sinds 2005 is hij werkzaam voor ORTEC Sports, onderdeel van de ORTEC groep, dat zich bezig houdt met het verzamelen van sport data en het ondersteunen van professionele sport organisaties en clubs, met name op het gebied van voetbal.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

FacturatieAgenda item: Gebruik van data en statistiek in de sport
details


Er is 1 agenda document gevonden.