Johan de Witt lezing Predictive Healthcare

 

 

Toelichting:

Johan de Witt lezing

Soort:
  AG-bijeenkomst
Locatie:Johan de Witt huis (Utrecht)
Startdatum: 4 april 2019  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Johan de Witt lezing Predictive Healthcare

De afgelopen jaren is er binnen onze beroepsvereniging de nodige aandacht besteed aan de discussie omtrent de (toekomstige) rol van actuarieel professionals. Meer en meer zien we voorbeelden van actuarissen en actuarieel analisten die zich bezighouden met (maatschappelijke) vraagstukken, niet direct gerelateerd aan de traditionele verzekering- en pensioen vraagstukken, waarbij hun statistische en kwantitatieve skillset zeer goed van pas komt.

 

Linda Vos MSc AAG (manager bij PwC Zwitserland en van 2012-2017 werkzaam geweest bij PwC Nederland) is zo’n actuarieel professional en onze gastspreker tijdens de Johan de Witt-lezing op donderdagochtend 4 april 2019 in het Johan de Witt huis (Utrecht). Zij houdt zich bezig met Predictive Healthcare, waarbij door middel van Machine Learning modellen inzichten uit patiënt data worden gegenereerd die artsen helpen op weg naar Personalized Medicines. Gegeven de grote druk op de houdbaarheid en betaalbaarheid van ons zorgstelsel, is dit een belangrijk, maatschappelijk thema waar grote behoefte is aan professionals met een actuariële achtergrond.

 

Tijdens haar lezing gaat Linda dieper in op twee artikelen die zij publiceerde

in magazine De Actuaris over projecten waar zij bij betrokken is, te weten

het MS-voorspelmodel en Bodylogical, waarbij vooral de aanpak van

dergelijke analyses en de onderliggende modellering worden besproken.

 

Programma

07.30 – 08.00 uur Ontvangst met ontbijt

08.00 – 09.00 uur Lezing door Linda Vos MSc AAG

09.00 – 09.30 uur Koffie

 

De bijeenkomst is gratis voor AG-leden en aangevraagd voor 1 PE-punt. U kunt zich aanmelden via de website.

 

De Johan de Witt lezingencyclus is bedoeld voor leden van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) en andere geïnteresseerden. Het is een ontbijtbijeenkomst rondom interessante (wetenschappelijke) thema’s ingeleid door experts binnen hun vakgebied.Agenda item: Johan de Witt lezing Predictive Healthcare
details


Er is 1 agenda document gevonden.