Kring Zorg - Data Science in de zorg

 

 

Toelichting:

Kringen van het AG organiseren netwerkontmoetingen met als doel de ontwikkeling van de actuariële beroepsuitoefening op deelterreinen te bevorderen. Een kringbijeenkomst is gratis voor leden en introducees.

Soort:
  AG-bijeenkomst
Locatie:Woerden, De Markies
Startdatum: 14 mei 2019  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Data Science in de zorg

In toenemende mate is er aandacht voor 'health analytics': toepassingen van data analyse in de gezondheidszorg. De mogelijkheden zijn enorm. Het kan bijvoorbeeld inzicht geven in de effectiviteit van behandelingen, de kosten(ontwikkeling), maar ook voor de individuele patiënt voorspellen welke behandeling naar verwachting het beste werkt. Het is de manier om te komen tot 'personalized and value based health'. Gegeven de druk op de betaalbaarheid, en daarmee de duurzaamheid van onze gezondheidszorg, zijn dit interessante ontwikkelingen.

 

Sjors Altemühl (Associate Consultant bij Milliman), Suzanne van Veen (Manager bij PwC) en Fleur Hasaart (Manager Data Science bij CZ zorgverzekeringen) vertellen over enkele toepassingen en cases van Health Analytics. Welke uitdagingen komen hierbij kijken en wat zijn de verwachtingen van deze toepassingen?. Kunnen we de gezondheidszorg verbeteren en betaalbaar houden door middel van health analytics? En wat zijn de juridische en ethische beperkingen?

 

Programma
15.30 uur Ontvangst met koffie/thee
16.00 uur Inleiding door Ruud Kleynen
16.15 uur Presentatie Sjors Altemühl (Milliman)
16.50 uur Presentatie Suzanne van Veen (PwC)
17.25 uur Presentatie Fleur Hasaart (CZ zorgverzekeringen)
18.00 uur BorrelAgenda item: Kring Zorg - Data Science in de zorg
details


Er is 1 agenda document gevonden.