Basiscursus Python voor actuarieel professionals

 

 

Toelichting:

Tijd: 13.00 - 18.00 uur | Aangevraagd voor 5 PE-punten | Prijs: Euro 479 VOOR DEZE BIJEENKOMST ZIJN GEEN PLEKKEN MEER BECHIKBAAR. MOCHT U INTERESSE HEBBEN DAN KUNT U DIT KENBAAR MAKEN VIA INGE.TEUTELINK@AG-AI.NL ZODAT WIJ MOGELIJK EEN TWEEDE BIJEENKOMST KUNNEN INPLANNEN.

Soort:
  PE-bijeenkomst
Locatie:Johan de Witt huis (Utrecht)
Startdatum: 31 oktober 2019  Aan Outlook toevoegen
Factsheet: 
URL: 


Agenda documenten
Filter: 

Er is 1 agenda document gevonden.

Doelgroep

U bent werkzaam op een actuariële afdeling of bent zelf actuaris. De cursus start op beginnersniveau en is daarmee laagdrempelig.

 

Doel

Python is op dit moment wereldwijd één van de meest gebruikte programmeertalen en is uitermate geschikt voor actuarieel professionals die zich met data-analyse bezig houden.

 

Tijdens deze basiscursus, gaat u aan de slag met een aantal essentiële Python basistechnieken om professionele data-analyses uit te voeren. Er wordt o.a. praktisch gekeken naar het inlezen, wegschrijven, bewerken en visualiseren van data. Hierbij maakt u gebruik van Jupyter Notebook. Deze tool maakt het makkelijker om data-analyses inzichtelijk te maken, op te slaan, te delen en te reproduceren.

 

Als u zich inschrijft voor deze bijeenkomst, dan is het noodzakelijk dat u over een laptop beschikt waarop Jupyter notebook en Anaconda zijn geïnstalleerd:

https://jupyter.org/install

 

De volgende onderwerpen worden onder andere in de bijeenkomst behandeld, toegelicht en gebruikt in de meest voorkomende actuariële situaties:

 

  • Standaard data types: integer, float,
  • Data container types: list, dict,
  • Statements: for loop, if statement, 
  • Input & output: lezen/schrijven vanuit files, lezen/schrijven vanuit een database,
  • Datamanipulatie & visualisatie: exploreren, analyseren en visualiseren van data m.b.v. populaire Python bibliotheken.

 

Programma

Python is een zogenaamde ‘general purpose’ programmeertaal. Het wordt gebruikt voor het schrijven van software in de meest uiteenlopende toepassingsdomeinen. Python is momenteel de standaardtaal binnen het data science domein en wordt veel gebruikt voor het ontwerpen van algoritmes voor machine learning.

 

12.30  Ontvangst met lunch

13.00  Deel 1 van de workshop

15.00  Pauze

15.15  Deel 2 van de workshop

18.00  Afsluitende borrel

 

Docenten

Ir. Jürgen Tas is als Lead Consultant werkzaam bij Viqtor Davis en is expert in de toepassingsmogelijkheden van Python.

 

Derk Frijmersum MSc. AAG is als data scientist en data engineer werkzaam bij Ilionx. Derk zal tijdens de workshop de toepassingsmogelijkheden van Python binnen het actuariaat benadrukken.

 

Algemene informatie

Inschrijfprocedure

Accreditatie

Annuleren

FacturatieAgenda item: Basiscursus Python voor actuarieel professionals
details


Er is 1 agenda document gevonden.