Nieuwsberichten
Filter: 
Sortering: 

Er zijn 26 nieuwsberichten gevonden. Spring direct naar pagina 1 | 2 | 3

16 januari 2020
Nieuwste uitgave PE nieuwsbrief

Lees de nieuwste uitgave van onze PE nieuwsbrief en schijf u in voor ons cursusaanbod!

details

16 januari 2020
Lees de blog van Agnes Joseph

Lees iedere week een blog op de website van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Vakspecialisten delen hun visie over een voor hen relevant thema. Deze keer de visie van Agnes Joseph. Lees verder>>

 

 

details

9 januari 2020
Lees de blog van Jos Berkemeijer

Lees iedere week een blog op de website van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Vakspecialisten delen hun visie over een voor hen relevant thema. Deze keer de visie van Jos Berkemeijer. Lees verder>>

 

details

8 januari 2020
Nieuwste uitgave PE nieuwsbrief

Lees de nieuwste uitgave van onze PE nieuwsbrief en schijf u in voor ons cursusaanbod!

details

18 december 2019
Lees de blog van Jan-Huug Lobregt

Lees iedere week een blog op de website van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Vakspecialisten delen hun visie over een voor hen relevant thema. Deze keer de visie van Jan-Huug Lobregt. Lees verder>>

details

12 december 2019
EU Nieuwsbrief december 2019

Sinds het verenigingsjaar 2009-2010 verzorgt het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) de EU Nieuwsbrief. In de EU Nieuwsbrief wordt de lezer geïnformeerd over actualiteiten uit Brussel, gericht op het actuariële werkveld. Bekendheid met de Europese Unie is voor iedere professional van steeds groter belang, aangezien steeds meer regelgeving van de EU komt.

 

Download de EU Nieuwsbrief van december 2019 of kijk voor een overzicht van alle gepubliceerde EU Nieuwsbrieven op de website van het AG.

details

28 november 2019
CERA-certificaten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 28 november 2019 hebben de volgende leden het CERA-certificaat van het AG ontvangen: drs. Egbert Kromme AAG en drs. Ernst Visser AAG. Frans den Oudsten AAG kon niet aanwezig zijn om zijn certificaat in ontvangst te nemen.

 

 

Drs. Egbert Kromme AAG (links) en drs. Ernst Visser AAG (rechts)

details

28 november 2019
Winnaars Johan de Witt prijzen 2019

Donderdag 28 november 2019 werden, voorafgaand aan het AG Najaarscongres, door juryvoorzitter Jos Berkemeijer AAG de Johan de Witt prijzen voor de beste actuariële scriptie en het beste artikel in De Actuaris uitgereikt.

 

Voor zijn scriptie Micro-level Stochastic Loss-Reserving ontving Mike Pieters MSc (1995), naast het beeldje van Johan de Witt, een geldbedrag van € 5.000. In zijn scriptie voor de studie Quantitative Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, modelleert Pieters verschillende stappen in het afhandelingstraject van schadereserveringen als afzonderlijke processen.

 

De winnaar van de Johan de Witt publicatieprijs 2019 is David Schrager geworden. Hij ontving een cheque van € 2.500 voor zijn artikel Lang leve de ALM (De Actuaris juni 2019, uitgave 26-5). In het artikel beschrijft hij op prikkelende wijze het effect van een langleven hedge als beleidsinstrument in de optimalisatie van het ALM-beleid van een pensioenfonds in een gestileerd model met representatieve parameters.

 

 

details

27 november 2019
Nieuwste uitgave PE nieuwsbrief

Lees de nieuwste uitgave van onze PE nieuwsbrief en schijf u in voor ons cursusaanbod!

details

26 november 2019
31 studenten geslaagd voor diploma

Vrijdag 22 november 2019 ontvingen 17 studenten hun diploma Actuarieel Rekenen, 3 studenten het diploma Actuarieel Analist en 5 studenten hun diploma Post bachelor Actuarieel Analist. Jacqueline Vandermeer–van Hoven (manager Actuarieel Instituut) reikte tijdens de bijeenkomst in Kasteel Woerden (Woerden) de diploma's uit.

 

De geslaagden

Actuarieel Rekenen

Sjoerd Baas, Boris Bego, Louisa Dijkstra, Hazem Farag, Erick Ferreira Reyes, Angelique Fleer, Danique Goverde, Irene Griffioen, David Keizer, Josselin Kooij, Nanda Latten, Nenad Lukic, Danny van Maren, Lisa Martherus, Veroush Neuve, Lisanne Parre, Jessy Rozie, Jan-Peter Scherrenburg, Mitchell Schut, Peter Spelier en Bart Streefkerk. 

 

Hbo bachelor Actuarieel Analist

Rodie Blomsma, Valerie Heuvelmans, Claudia Pol, Marc van Steenbergen en Nathalie Vermond.

 

Post bachelor Actuarieel Analist

Michi Advokaat, Brian Chau, Marieke Leuveld, Jeroen van der Vegt en Ruben Vlek.

 

Gefeliciteerd met jullie diploma!

 

 

Op de foto (vlnr): Rodie Blomsma, Danique Goverde, Jeroen van der Vegt, Peter Spelier, Ruben Vlek, Jessy Rozie, Danny van Maren, Angelique Fleer, Bart Streefkerk, Louisa Dijkstra, Mitchell Schut, Jan-Peter Scherrenburg, Hazem Farag, Boris Bego, Claudia Pol, Nenad Lukic, Veroush Neuve, Erick Ferreira Reyes, Marc van Steenbergen, Josselin Kooij, Lisanne Parre, Brian Chau, Nathalie Vermond, Irene Griffioen en Marieke Leuveld. De overige gediplomeerden ontbreken op de foto.

details


Er zijn 26 nieuwsberichten gevonden. Spring direct naar pagina 1 | 2 | 3