Nieuwsberichten
Filter: 
Sortering: 

Er zijn 21 nieuwsberichten gevonden. Spring direct naar pagina 1 | 2 | 3

28 november 2019
CERA-certificaten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 28 november 2019 hebben de volgende leden het CERA-certificaat van het AG ontvangen: drs. Egbert Kromme AAG en drs. Ernst Visser AAG. Frans den Oudsten AAG kon niet aanwezig zijn om zijn certificaat in ontvangst te nemen.

 

 

Drs. Egbert Kromme AAG (links) en drs. Ernst Visser AAG (rechts)

details

28 november 2019
Winnaars Johan de Witt prijzen 2019

Donderdag 28 november 2019 werden, voorafgaand aan het AG Najaarscongres, door juryvoorzitter Jos Berkemeijer AAG de Johan de Witt prijzen voor de beste actuariële scriptie en het beste artikel in De Actuaris uitgereikt.

 

Voor zijn scriptie Micro-level Stochastic Loss-Reserving ontving Mike Pieters MSc (1995), naast het beeldje van Johan de Witt, een geldbedrag van € 5.000. In zijn scriptie voor de studie Quantitative Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, modelleert Pieters verschillende stappen in het afhandelingstraject van schadereserveringen als afzonderlijke processen.

 

De winnaar van de Johan de Witt publicatieprijs 2019 is David Schrager geworden. Hij ontving een cheque van € 2.500 voor zijn artikel Lang leve de ALM (De Actuaris juni 2019, uitgave 26-5). In het artikel beschrijft hij op prikkelende wijze het effect van een langleven hedge als beleidsinstrument in de optimalisatie van het ALM-beleid van een pensioenfonds in een gestileerd model met representatieve parameters.

 

 

details

27 november 2019
Nieuwste uitgave PE nieuwsbrief

Lees de nieuwste uitgave van onze PE nieuwsbrief en schijf u in voor ons cursusaanbod!

details

26 november 2019
31 studenten geslaagd voor diploma

Vrijdag 22 november 2019 ontvingen 17 studenten hun diploma Actuarieel Rekenen, 3 studenten het diploma Actuarieel Analist en 5 studenten hun diploma Post bachelor Actuarieel Analist. Jacqueline Vandermeer–van Hoven (manager Actuarieel Instituut) reikte tijdens de bijeenkomst in Kasteel Woerden (Woerden) de diploma's uit.

 

De geslaagden

Actuarieel Rekenen

Sjoerd Baas, Boris Bego, Louisa Dijkstra, Hazem Farag, Erick Ferreira Reyes, Angelique Fleer, Danique Goverde, Irene Griffioen, David Keizer, Josselin Kooij, Nanda Latten, Nenad Lukic, Danny van Maren, Lisa Martherus, Veroush Neuve, Lisanne Parre, Jessy Rozie, Jan-Peter Scherrenburg, Mitchell Schut, Peter Spelier en Bart Streefkerk. 

 

Hbo bachelor Actuarieel Analist

Rodie Blomsma, Valerie Heuvelmans, Claudia Pol, Marc van Steenbergen en Nathalie Vermond.

 

Post bachelor Actuarieel Analist

Michi Advokaat, Brian Chau, Marieke Leuveld, Jeroen van der Vegt en Ruben Vlek.

 

Gefeliciteerd met jullie diploma!

 

 

Op de foto (vlnr): Rodie Blomsma, Danique Goverde, Jeroen van der Vegt, Peter Spelier, Ruben Vlek, Jessy Rozie, Danny van Maren, Angelique Fleer, Bart Streefkerk, Louisa Dijkstra, Mitchell Schut, Jan-Peter Scherrenburg, Hazem Farag, Boris Bego, Claudia Pol, Nenad Lukic, Veroush Neuve, Erick Ferreira Reyes, Marc van Steenbergen, Josselin Kooij, Lisanne Parre, Brian Chau, Nathalie Vermond, Irene Griffioen en Marieke Leuveld. De overige gediplomeerden ontbreken op de foto.

details

14 november 2019
Lees de blog van Simon Cureton

Lees iedere week een blog op de website van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Vakspecialisten delen hun visie over een voor hen relevant thema. Deze keer de visie van Simon Cureton. Lees verder>>

 

 

details

7 november 2019
Lees de blog van Fleur Rieter

Lees iedere week een blog op de website van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Vakspecialisten delen hun visie over een voor hen relevant thema. Deze keer de visie van Fleur Rieter. Lees verder>>

 

 

details


4 november 2019
Masterclasses Blockchain, the actuarial use (start 28-01-2020)

28 januari is de eerste uit een reeks masterclasses over Blockchain. Meer informatie>> 

details

31 oktober 2019
Nieuwste uitgave PE nieuwsbrief

Lees de nieuwste uitgave van onze PE nieuwsbrief en schijf u in voor ons cursusaanbod!

details

17 oktober 2019
Gezocht: Brexit actuaris? - door Rik van Beers MSc AAG

Laatst zag ik een vacature op LinkedIn voor een Brexit actuaris. Onder de vacature stond een reactie met de grap of het om een tijdelijk contract ging of toch voor onbepaalde tijd. Dit tekent denk ik het huidige sentiment in de markt. Verzekeraars zijn inmiddels al enige tijd voorbereid op een Brexit. Entiteiten zijn opgericht om toegang tot de EU-verzekeringsmarkt te behouden, mogelijke Brexit scenario’s zijn doorgerekend en de bijbehorende benodigde kapitaalinjecties zijn bekend. De Brexit actuaris in de vacature zal zich daarom voornamelijk bezighouden met het per kwartaal herberekenen van deze scenario’s en injecties.

 

Bovenstaand betekent ook dat we inmiddels, afgezien van een mogelijke toekomstige Brexit recessie, een goed beeld kunnen schetsen van de gevolgen van Brexit voor verzekeraars. De gevolgen zijn logischerwijs het grootst voor Britse verzekeraars. Synergievoordelen dalen, kosten stijgen, kapitaalvereisten nemen doorgaans toe en – vanwege het niet meer automatisch toe kunnen passen van de zeer riante Matching Adjustment – de concurrentiepositie in de EU-markt krijgt een klap.

 

De grootste impact wordt echter in veel gevallen veroorzaakt door herverzekering, en niet alleen in het geval van Britse verzekeraars. Allereerst wordt de toegang tot de Londense herverzekeringsmarkt, waar traditioneel de specialistische risico’s worden afgedekt, beperkt. Misschien nog wel belangrijker is de kredietwaardigheid van Britse (her)verzekeraars. Het is reëel te veronderstellen dat deze verslechtert in het geval van een Britse recessie en kan leiden tot een aanzienlijke stijging van het aan te houden kapitaal voor tegenpartijrisico en het is niet altijd even eenvoudig hier een effectieve en efficiënte oplossing voor te vinden.

 

De gevolgen van Brexit voor Nederlandse verzekeraars lijken te overzien. Maar blijft dit zo waneer een tweesplitsing ontstaat binnen de EU en meerdere lidstaten besluiten uit te treden? De chaos rond Brexit heeft de Eurosceptische geluiden uit andere lidstaten in ieder geval niet doen verstommen. Misschien is het daarom een idee om, dit in het achterhoofd houdendende, op een regenachtige zondagochtend de herverzekeringscontracten nog eens goed door te nemen. Mocht er ooit een definitieve datum komen voor Brexit, dan zal er vast nog wel ergens een Brexit actuaris zijn die tijd over heeft om dit voor u te doen.

 

Deze blog is op persoonlijke titel geschreven door Rik van Beers MSc AAG, actuaris in Ierland en lid van de Commissie ERM van het Koninklijk Actuarieel Genootschap.

details


Er zijn 21 nieuwsberichten gevonden. Spring direct naar pagina 1 | 2 | 3