Word lid van ASTIN Internationaal

5 juli 2021

ASTIN is een gerenommeerd en wereldwijd toonaangevend forum van risico- en actuariële professionals in de schadeverzekeringsbranche. ASTIN werd in 1957 opgericht als de eerste sectie van de International Actuarial Association (IAA) en staat voor ‘ACTUARIAL STUDIES IN NON-LIFE INSURANCE’.

 

De missie van ASTIN is om waarde te genereren voor haar leden. Dit wordt bereikt door hen te helpen bij het ontwikkelen van hun professionele vaardigheden. Dit doen we onder andere door gratis PE-waardige webinars aan te bieden, die door leden te allen tijde kunnen worden bekeken. Verder stimuleert ASTIN de samenwerking tussen de academische wereld en de verzekeringsindustrie door innovatie te stimuleren en zinvol kwaliteitsonderzoek te bevorderen op het gebied van economie en wiskunde van schadeverzekeringen, en toepassingen daarvan voor kwantitatief risicobeheer.

 

In Nederland zijn actuariële professionals veelal aangesloten bij de Kring Schade. Internationaal kunt u zich ook aansluiten bij de sectie ASTIN Internationaal.

 

ASTIN Board nodigt graag iedereen uit om lid te worden van ASTIN Internationaal. U zult veel voordelen hebben van een lidmaatschap van de ASTIN-sectie, zoals up-to-date onderzoek op het gebied van schadeverzekeringen, conferenties tegen gereduceerde tarieven, en een groot netwerk van leden met gemeenschappelijk belang.

 

U kunt zich opgeven voor het lidmaatschap van ASTIN Internationaal via de ledenadministratie van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (esther.oostveen@ag-ai.nl). De jaarlijkse contributie bedraagt EUR 37,50 (CAD 50). U kunt eventueel ook rechtstreeks lid worden van ASTIN Internationaal via de ASTIN-sectie op de IAA-website.

 

Voor meer informatie over ASTIN - zijn waarden, geschiedenis, prestaties, huidige activiteiten en toekomstplannen, verwijzen we u graag naar ons jaarverslag 2020-2021 en bezoekt u ook onze webpagina op de IAA-website.