Persbericht: AG Jaarcongres 2012: FinanciŽle stabiliteit

26 maart 2012

De (Europese) financiële markten zijn fors in beweging. Wat vroeger zekerheid was, slaat nu om naar meer onzekerheid. Banken en Verzekeringsmaatschappijen worden steeds vaker geconfronteerd met wetgeving vanuit de Europese Unie. Pensioenfondsen worden op hun beurt eveneens geconfronteerd met veranderende wetgeving en daarnaast een historische lage rente waardoor dekkingsgraden steeds verder onder druk staan. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de financiële stabiliteit in Nederland en de Europese Unie? Welke rechten hebben consumenten of anders gezegd, welke rechten dachten consumenten te hebben? En wat zijn de ontwikkelingen en uitdagingen voor de financiële stabiliteit op korte, middellange en lange termijn? Maar ook de vraag of er is geleerd van eerdere crises komt aan de orde?

 

Tijdens het zesde AG Jaarcongres, op dinsdag 27 maart a.s. in Schouwburg Almere te Almere, staan bovenstaande vragen centraal. Onder leiding van dagvoorzitter Clairy Polak geven de gerenommeerde sprekers Jan Sijbrand (directeur Toezicht DNB), Sylvester Eijffinger (Hoogleraar Financiële Economie aan de Universiteit van Tilburg) en Theo Berg (CRO Delta Lloyd) hun visie op de actuele ontwikkelingen in Nederland en op de financiële markten.

 

Tijdens het panel in de middag, met Roel Wijmenga (CFO ASR), Jos Streppel (voorzitter Monitoring Commissie Corporate Governance Code), Peter Borgdorff (directeur PFZW) en Ellen Rekker (voorzitter NARIM, Groep Risk & Insurance manager en directeur NS Insurance), vindt discussie plaats over hoe de financiële stabiliteit op korte termijn kan worden teruggebracht?

 

Het Actuarieel Genootschap (AG) is de Nederlandse beroepsvereniging van actuariële professionals. Het AG, dat in 2013 haar 125-jarig bestaan zal vieren, heeft zich ontwikkeld tot een platform waar actuariële professionals met elkaar en met de maatschappij communiceren.