Winnaars Johan de Witt prijzen 2019

28 november 2019

Donderdag 28 november 2019 werden, voorafgaand aan het AG Najaarscongres, door juryvoorzitter Jos Berkemeijer AAG de Johan de Witt prijzen voor de beste actuariële scriptie en het beste artikel in De Actuaris uitgereikt.

 

Voor zijn scriptie Micro-level Stochastic Loss-Reserving ontving Mike Pieters MSc (1995), naast het beeldje van Johan de Witt, een geldbedrag van € 5.000. In zijn scriptie voor de studie Quantitative Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, modelleert Pieters verschillende stappen in het afhandelingstraject van schadereserveringen als afzonderlijke processen.

 

De winnaar van de Johan de Witt publicatieprijs 2019 is David Schrager geworden. Hij ontving een cheque van € 2.500 voor zijn artikel Lang leve de ALM (De Actuaris juni 2019, uitgave 26-5). In het artikel beschrijft hij op prikkelende wijze het effect van een langleven hedge als beleidsinstrument in de optimalisatie van het ALM-beleid van een pensioenfonds in een gestileerd model met representatieve parameters.