Covid-19 beleid Actuarieel Instituut

15 december 2020

Update 14 januari 2021

Het Johan de Witt huis blijft, vanwege de verlenging van de lockdown, gesloten tot en met dinsdag 9 februari 2021. Alle lessen, bijeenkomsten en overige activiteiten vinden uitsluitend online plaats. Uiteraard zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar.

 

Update 15 december 2020

Het Johan de Witt huis is, vanwege de afgekondigde Covid-19 maatregelen op 14 december 2020, gesloten vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met dinsdag 19 januari. Alle lessen, bijeenkomsten en overige activiteiten vinden per direct uitsluitend online plaats. Uiteraard zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar.

 

Update 15 oktober 2020

Vanzelfsprekend biedt het Actuarieel Instituut (AI) haar gasten en medewerkers een omgeving waarin het goed mogelijk is de geadviseerde afstand van anderhalve meter te waarborgen. Gezien de nieuwe Covid-19 maatregelen (d.d. 14 oktober 2020), heeft het AI besloten dat het dragen van mondkapjes verplicht wordt als u het Johan de Witt huis bezoekt.

 

Dit betekent dat als u niet op uw stoel in een lokaal zit, wij van u verwachten dat u een mondkapje draagt. Dit geldt voor zowel binnen als buiten het lokaal, denk hierbij aan toiletbezoeken, aankomst, pauzes waarbij naar buiten wordt gegaan om een luchtje te scheppen. Naast deze nieuwe regel blijven de andere Covid-19 maatregelen, zoals eerder gecommuniceerd, van kracht.  

 

De lessen van de opleidingen bieden we hybride aan: deels online en deels in het Johan de Witt huis. In de lokalen staan de tafels op drie meter afstand van elkaar mét loopruimte om naar het toilet te gaan of koffie/thee te pakken. Daarnaast maken wij regelmatig alles schoon en staan bij binnenkomst en bij de in- en uitgang van de lokalen desinfectiemiddelen klaar.

 

Om een veilige leeromgeving te waarborgen, hebben wij voor de lessen en bijeenkomsten in het Johan de Witt huis de volgende richtlijnen opgesteld, waaraan iedereen die aanwezig is zich dient te houden:

 

 • bij Covid-19 symptomen blijft u thuis en stelt u ons tijdig op de hoogte;
 • u bent maximaal 10 minuten van tevoren aanwezig, kom dus niet te vroeg;
 • kom alleen indien noodzakelijk met het openbaar vervoer;
 • maak regelmatig gebruik van de ontsmettingsmiddelen (in ieder geval bij binnenkomst) en volg de geldende richtlijnen in het gebouw, eventuele aanwijzingen van onze medewerkers én de RIVM-richtlijnen op;
 • er is sprake van eenrichtingsverkeer in ons pand, ook bij toiletbezoek: direct bij de voordeur rechtdoor het trappenhuis in, de looprichting is linksom. Dit staat ook duidelijk op de vloeren en muren aangegeven;
 • de kapstok staat klaar bij de ingang van het lokaal, hiervoor hoef u niet het hele pand door;
 • de eerste personen gaan vooraan in het lokaal zitten, zodat degenen, die na hen arriveren, achteraan kunnen aansluiten;
 • de deur vooraan in het lokaal gebruiken bij vertrek of toiletbezoek;
 • per lokaal kunnen maximaal één mannelijke en één vrouwelijke bezoeker tegelijk gebruik maken van het toilet, hierbij dient u de aangegeven route te lopen;
 • houd onderling de anderhalve meter afstand aan, ook met docenten/sprekers en medewerkers;
 • achterin de lokalen staat koffie en thee klaar. Naast de koffie- en theekannen liggen ontsmettingsdoekjes om de handvatten van de kannen mee af te nemen. Maak hier gebruik van;
 • verlaat na de les of de bijeenkomst onmiddellijk het pand. Als u buiten nog even blijft napraten, let u ook daar op de anderhalve meter afstand;
 • als u één van de medewerkers wilt spreken, vraag dat dan bij de receptie. Als de medewerker aanwezig is, komt hij/zij naar beneden.
 • wanneer tijdens een les of bijeenkomst een (broodjes-) maaltijd wordt aangeboden dan worden deze per persoon hygiënisch verpakt en in het lokaal aan het tafeltje of buiten genuttigd. Let ook hierbij op de anderhalve meter afstand.

 

Als u op- en/of aanmerkingen hebt op ons Covid-19 beleid, laat dit dan weten. Het AI volgt de actuele richtlijnen van het RIVM en zal het beleid indien nodig aanpassen.

 

Hans Duijn

directeur AI