Post bachelor Actuarieel Analist

 

Identificeer, kwantificeer en adviseer over (financiële) risico's

 

Actuarieel analisten houden zich dagelijks bezig met het identificeren en kwantificeren van risico’s en het adviseren over de financiële gevolgen. Speciaal voor de professional die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van actuariaat, bieden wij de post bacheloropleiding Actuarieel Analist in deeltijd aan.

 

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Actuarieel Analist en kun je doorstromen naar ons premastertraject om uiteindelijk actuaris te worden.

 

Waarom kiezen voor de post bachelor Actuarieel Analist?

  • Compacte deeltijd beroepsopleiding
  • Competentie- en praktijkgericht
  • Colleges op een vaste dag in de week (Utrecht)
  • Werk en studeren versterken elkaar
  • Doorstromen naar het premastertraject om uiteindelijk actuaris te worden
  • Na afronding van de opleiding kun je lid worden van het Koninklijk Actuarieel Genootschap en mag je de titel Actuarieel Analist AG dragen

 

Post bachelor Actuarieel Analist in het kort

Diploma Post bachelor diploma Actuarieel Analist
Vorm Deeltijd
Start

26 augustus 2021 (colleges op donderdagmiddag en/of -avond, onder voorbehoud)

Duur

2 jaar & 10 weken (4,5 semester) = 9 blokken van 10 weken

Aantal modules

9 (sequentieel), 12 uur per week (4 uur contacttijd + 8 uur zelfstudie)

Kosten

€ 16.000 voor het volledige traject, inclusief lesmateriaal, het eerste examenmoment en catering. Elk herexamen kost additioneel € 200.

 

Modules

In iets meer dan twee jaar volg je in deeltijd negen modules die worden afgesloten met een beroepsopdracht en, in sommige gevallen, ook met een examen. Je volgt één module per blok, zodat je alle focus op die module kunt leggen. De keuzemodules Actuariële technieken Leven en Pensioen en Actuariële technieken Schade volg je in het vijfde en negende blok. Met acht modules, dus inclusief één van de twee keuzemodules, kun je het diploma aanvragen. Wij raden je aan om je zo breed mogelijk op te laten leiden en beide keuzevakken te volgen en af te ronden.

 

Naast bovengenoemde volg je de volgende modules: Basis Waarderen, Productontwikkeling, Datamanagement, Accounting, Beleggingsmanagement, Risk Management voor Analisten en Verslaggeving.

 

Meer informatie

Vraag de brochure aan voor meer informatie

 

 

 of neem contact op met opleidingscoördinator Karima Attrach (030-6866158).