Kring van Gepensioneerde Actuarissen (KvGA)

De Kring van Gepensioneerde Actuarissen (KvGA) is de kring van ge(pre)pensioneerde leden AG en ge(pre)pensioneerde geaffilieerden. Tweemaal per jaar wordt in het Johan de Witt Huis te Utrecht een bijeenkomst georganiseerd waarvoor sprekers worden uitgenodigd die een update geven over actuele ontwikkelingen in het actuariaat. Zo blijven de leden up-to-date, terwijl de contacten met oud-collega’s weer worden aangehaald.

 

Het lidmaatschap is gratis voor leden van het AG. Ook geïnteresseerden, die geen lid zijn van het AG, zijn welkom bij de bijeenkomsten van de kringen.

 

Bestuur

J.A. de Jongh AAG (Hans), voorzitter

A.M.J. de Bekker AAG (Anton)

A.S. Jansen AAG (Arjaan)

 

Activiteiten

Bijeenkomst Economic Outlook 2020 (1 november 2019)

Vrijdag 1 november hield de Kring van Gepensioneerde Actuarissen haar tweede bijeenkomst van 2019. Prof. dr. Roelof Salomons verzorgde een interactieve presentatie met als onderwerp Economic Outlook 2020, wederom een niet strikt actuarieel onderwerp. Daarin schetste hij naast het Basisscenario een drietal alternatieve scenario’s onder de noemer Deglobalisering, Capitalism for the people en Techno Optimism. Binnen het basisscenario werd geconstateerd dat we in de langste economische cyclus ooit zitten en dat die vanwege het ontbreken van excessen nog wel even kan aanhouden. Dit geldt ook voor de lage kapitaalmarktrente, waarbij er op werd gewezen dat dat niet (alleen) komt door de ECB (opkopen van obligaties).

 

In de Economic Outlook 2020 werd geconstateerd dat de wereldeconomie als geheel er positief voorstaat, maar dat er in Europa wel wat zorgen zijn. Het lange termijn monetaire beleid belemmert namelijk enigszins noodzakelijke hervormingen. Voorlopig blijft de lage rente aanhouden, maar biedt de aandelenmarkt nog steeds kansen (op lange termijn) op een mooi rendement.

 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

Aantal leden: 65

Contact bureau AG: Esther Oostveen (030-6866192)

 

Aanmelden

Wilt u meer informatie of zich direct aanmelden als lid van de Kring van Gepensioneerde Actuarissen? Dan kunt u dit als AG-lid aangeven in uw online profiel op het ledendeel van de website. Geen lid van het AG? Stuur dan een e-mail naar Esther Oostveen.